Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Лікарі розповіли про те, яких жахливих наслідків можна очікувати через можливий спалах дифтерії

Чи бити на сполох? Із тих пір, як Закарпаття накрила епідемія кору, все більше батьків почали схилятись до думки, що уникати вакцинації безглуздо. І вже масово користують нещодавно привезені угорські вакцини. Проте радіти цьому зарано. Адже медики підозрюють, що друга хвиля захворювання буде ще масовішою. А звичайний кашель чи ангіна в найближчому майбутньому можуть виявитись нічим іншим, як дифтерією. 
Останній підтверджений випадок дифтерії зафіксували ще у 2011 році на Великоберезнянщині. Тоді все закінчилось добре, на відміну від середини 90-х років, коли масовий спалах цього захворювання забрав із собою життя двох маленьких дітей, мами яких через релігійні погляди просто написали відмову від профілактичних щеплень, після чого в лікарні опинилась вся родина. 
Сумно, однак цей випадок навчив багатьох. Процедура вакцинації була на піку популярності, завдяки чому й охопила більшість населення. Зараз через кір мода на відмову від вакцин теж потроху зникає. Та невже лише лихо здатне пробудити здоровий глузд? Тим паче, що проти дифтерії область забезпечена вакцинами повністю.
Профілактика дифтерії – це ніщо інше. як щеплення. Проте її пряме лікування – це спеціальна сироватка, яку лікарі востаннє бачили більше десяти років тому. Такі реалії лякають не на жарт. Якщо спалах дифтерії таки станеться, наслідки будуть набагато гіршими за 90-ті роки, коли вона була у повному обсязі. 







Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.