Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

В Закарпатській ОДА обговорили питання транспортних засобів на іноземній реєстрації (фото)

2 лютого представники Закарпатської митниці ДФС взяли участь в круглому столі на тему: «Особливості експлуатації транспортних засобів на іноземній реєстрації». Захід за участі Володимира Колеснікова – заступника голови Закарпатської ОДА, Руслани Натуркач – начальника Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, науковців, представників системи безоплатної правової допомоги, адвокатів   організувало Головне територіальне управління юстиції у Закарпатській області, у зв’язку із зверненням Романа Цендри – головного редактора видання «ПП Громадянська Позиція в Закарпатській області.
На круглому столі митницю представляли: Микола Ясевич – в.о. заступника начальника Закарпатської митниці ДФС, Зигмунд Гадар – начальник управління організації митного контролю та оформлення Закарпатської митниці ДФС, Вікторія Гелле – заступник начальника відділу провадження у справах про порушення митних правил управління протидії митним правопорушенням Закарпатської митниці ДФС та Віктор Іванус – заступник начальника управління – начальник відділу контролю за переміщенням товарів управління організації митного контролю Закарпатської митниці ДФС.
– Питання транспортних засобів на іноземній реєстрації ми можемо вирішити тільки на законодавчому рівні. Іншого вирішення не існує. Ми обмежені законом і ми його застосовуємо. Кількість автомобілів збільшується, соціальна напруга зростає і це зачіпає інтереси національної безпеки. Тому нам потрібно спілкуватись і налагоджувати діалог, шукати вихід із ситуації в правовому полі, – зазначив Микола Ясевич.       
– Є стаття 380 і 381 Митного кодексу України. Одна регулює тимчасове ввезення, інша транзит. Відповідно є визначені терміни: тимчасове ввезення – 1 рік, і транзит 5 та 10 днів. Якщо ці терміни порушені то це є порушенням митних правил, – підкреслив Микола Ясевич.
За його словами, відповідно до статті 460 МКУ вчинення порушення митних правил передбачених зокрема, статтею 470, внаслідок аварії, дії обставин непереборної сили або протиправних дій третіх осіб, що підтверджується відповідними документами, не тягне за собою адміністративної відповідальності. Підтвердження факту аварії або дії обставин непереборної сили здійснюється згідно з порядком затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 31 травня 2012 року № 657.
Згідно з цим Порядком, якщо факт аварії чи дії обставин непереборної сили має місце на митній території України, власник товару або уповноважена ним особа, перевізник чи особа, відповідальна за дотримання митного режиму, повинна звернутись до митного органу, в зоні діяльності якого перебувають ці товари, транспортні засоби, із письмовою заявою. Ця заява повинна містити відомості, що надають можливість ідентифікувати товари, транспортні засоби як такі, що перебувають під митним контролем, а також інформацію про час, місце, обставини та наслідки аварії чи дії обставин непереборної сили.
Заяву власники автомобілів з іноземною реєстрацією можуть подати наприклад на Закарпатській митниці ДФС за адресою м. Ужгород, вул. Собранецька, 20, надіслати факсом на номер (0312) 61-22-07 чи надіслати в електронному вигляді на  електронну адресу: zak@customs.sfs.gov.ua.
Водночас фахівці митниці зазначають, що власники авто з іноземною реєстрацією повинні обов’язково вивозити транспортні засоби за межі митної території України у визначені законодавством терміни – для уникнення штрафних санкцій. У разі порушення встановленого строку транзиту митницею у відповідності до ст. 470 МКУ складається протокол про порушення митних правил. Перевищення встановленого строку транспортними засобами не більше ніж на одну добу тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі – 170 грн., не більше ніж на десять діб – 3400 грн., більше ніж на десять діб, або втрата транспортних засобів – 8500 грн.
ДФС у Закарпатській області




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.