Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Закарпатцям, котрі мають бажання започаткувати свій бізнес

Ці фахові поради саме для Вас! 
В Ужгороді на базі  Консалтингового центру міського центру зайнятості відбувся семінар на тему «Як розпочати свій бізнес?», організований фахівцями Ужгородського РЦЗ для підприємців-початківців та безробітних, які перебувають на обліку і мають бажання відкрити власну справу.


Метою проведення цього заходу було підвищити поінформованість безробітних про стан ринку праці та перспективи розвитку підприємництва в районі, зокрема, й області загалом, а також про можливості відкриття власного бізнесу за сприяння Державної служби зайнятості та про останні зміни у чинному законодавстві в цій сфері.
Директор Ужгородського РЦЗ Юрій  Лукач описав учасникам зібрання  покроковий процес становлення підприємницької діяльності за сприяння Державної служби зайнятості. Заступник начальника відділу обслуговування платників Ужгородської ОДПІ Анастасія Батушанська розповіла про дві системи оподаткування та подання податкової звітності, а також про інші нюанси, які необхідно знати початкуючим підприємцям.
А головний державний інспектор відділу  з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області Артур Сумара зупинився на основних положеннях трудового законодавства.
«У практиці майже кожного підприємця рано чи пізно виникає ситуація, коли йому потрібна допомога у вигляді робочої сили, - розпочав свій виступ  фахівець Управління Держпраці. – Отож підприємцеві необхідно ознайомитися із вимогами законодавства про працю, насамперед у частині оформлення трудових відносин зі своїми найманими працівниками, нарахування та виплати заробітної плати, дотримання належних соціальних гарантій тощо».
Водночас представник Управління Держпраці звернув увагу присутніх на відповідальності, передбаченій за порушення норм трудового законодавства, назвав розміри штрафних санкцій, у першу чергу за використання «нелегальної» праці.
У підсумку відбувся обмін думок між учасниками семінару, а підприємці, які отримали торік  одноразову виплату допомоги з безробіття від РЦЗ, поділилися  досвідом відкриття власної справ.
Джерело: Управління Держпраці у Закарпатській області




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.