Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Заступник керівника області взяв участь у позачерговому засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій

17 січня в ДСНС України під головуванням Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка, в режимі відеоконференції, відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) щодо ускладнення погодних умов в Україні вже найближчої доби.

Від Закарпатської області участь у нараді взяли: заступник голови облдержадміністрації Володимир Колесніков, начальник Управління ДСНС Роман Гудак та керівники інших зацікавлених обласних відомств, установ та організацій.

На порядку денному вирішувалося ряд важливих питань. Зокрема, присутні проаналізували інформацію щодо прогнозу гідрометеорологічної ситуації найближчим часом та вивчили ситуацію щодо запобігання виникненню надзвичайних подій через можливе ускладнення погодних умов.

У свою чергу, Віце-прем’єр-міністр-Міністр Геннадій Зубко звернув увагу присутніх на необхідность робити організаційні та кадрові висновки там, де, за умов абсолютного забезпечення, відсутнє своєчасне реагування на погіршення ситуації. Він також зауважив що Державна служба з надзвичайних ситуацій не чистить сніг і не займається оперативними втручаннями для того, щоб УкрАвтодор і безпосередньо місцеве самоврядування займалося врегулюванням питання безперебійної роботи систем життєзабезпечення критичної інфраструктури на місцях.

“Єдина позиція, яка стосується центрального Штабу, тобто ДСНС — це координація і організація взаємодії між регіональними Штабами”, - додав Геннадій Зубко.

Водночас, виходячи з оцінки оперативної обстановки для протидії можливим загрозам, Микола Чечоткін запропонував органам влади і службам цивільного захисту організувати цілодобовий моніторинг впливу несприятливих погодних умов на функціонування потенційно-небезпечних об’єктів енергетики, зв’язку, медичних закладів, транспортної інфраструктури, систем життєзабезпечення населення та інформування про ускладнення ситуації.

Також Голова Служби наголосив на необхідності забезпечення цілодобової роботи Штабів (особливо районних) для вжиття невідкладних заходів з ліквідації наслідків складних погодних умов, налагодженні належної міжобласної взаємодії для управління транспортними потоками на дорогах, а також через засоби масової інформації продовжити доведення до населення попередження про очікуване ускладнення погодних умов.

Микола Чечоткін звернув особливу увагу керівників на місцях на тому, що регіональні Штаби мають працювати у цілодобовому режимі вже зараз.

“Жорсткий моніторинг оперативної обстановки на автошляхах, отримання достовірної інформації з місць ускладнень ситуації та вжиття адекватних до ситуації заходів”, - наголосив Голова ДСНС.

“Все, що необхідно для адекватного реагування на загрози і виклики у нас є. Поки що ми всі звітуємо процесом. Але я запевняю, що після закінчення циклону керівники на місцях будуть звітувати результатами”, - підсумував Микола Чечоткін.

У ході наради також було прийнято ряд важливих рішень, які в подальшому будуть впроваджуватися в дію органами влади та місцевого самоврядування.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.