Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Закарпаттю виділили понад 53 мільйони на відновлення Музею лісу і сплаву

Міністерство екології України виділило Закарпатській області 53,1 мільйони гривень на відновлення Музею лісу і сплаву на Чорній ріці в Міжгірському районі.

– Ця сума повністю покриває потреби у відновленні цього унікального об’єкта, – наголошує Геннадій Москаль. – Тендер проведений ще минулого року, роботи почнуться, як тільки дозволять погодні умови. Крім того, до місця розташування Музею буде прокладена дорога з асфальтним покриттям. Сподіваємося, що відкриємо Музей в урочистій обстановці ще до кінця цього року.

Нагадаємо, що єдиний у Європі (і один із двох у світі) Музей лісу і сплаву в Міжгірському районі, який належить Мінекології і входить до Національного природного парку «Синевир», знаходиться в занедбаному стані й руйнується. Під час катастрофічних паводків 1998 та 2001 років Музей зазнав значних пошкоджень, а у 2008 році обласна влада під керівництвом клану Балог всупереч закону віддала Музей у комунальну власність, щоб потім забрати в приватні руки.

Унікальний об’єкт не дозволили приватизувати місцеві мешканці та громадськість. Геннадій Москаль через суд ініціював повернення Музею на баланс Мінекології і таким чином зробив можливим фінансування відновлювальних робіт. Після відкриття Музей лісу і сплаву, як і в попередні роки, стане перлиною Карпат, одним із чудес України, подивитися на яке приїжджатимуть тисячі туристів.

Джерело




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.