Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У Польщі порушили справу проти українця через наклейку з тризубом

Звинувачення полягало в тому, що тризуб був зображений не золотим на синьому тлі, а червоним на чорному.

Поліція Перемишля почала розслідування у зв’язку з виявленням наклейки з гербом України на автомобілі викладача Львівської політехніки Івана Кульчицького. Про це пише Nowiny24.pl, передає “Європейська правда”. 17 листопада мешканець Перемишля Томаш заблокував автомобіль Кульчицького та викликав поліцію через наклейку із зображенням тризуба на задньому бампері. Звинувачення полягало в тому, що тризуб був зображений не золотим на синьому тлі, а червоним на чорному.

“Викликали місцеву поліцію для якої ситуація стала певним “менінгітом”, адже є явне порушення всіх дорожніх правил зі сторони їх громадянина, а з іншого боку цей громадянин висуває нам звинувачення у злочині відповідно до нового варіанту польського закону про заборону тоталітаризму, за яким нібито забороняється і певна українська символіка. Для поліції і їхнього місцевого експерта стало проблемою ідентифікації суті справи, ми витратили декілька годин на різні описи і пояснення. Приватно поліція попросила зняти знак, мовляв, вам можуть пошкодити авто на паркінгу”, – розповів Кульчицький у своєму Facebook.

У Польщі порушили справу проти українця через наклейку з тризубом


Поліція на місці зареєструвала заяву Томаша про підозру на скоєння злочину за частиною 1 статті 256 кримінального кодексу Польщі. Кульчицького допитали як свідка. Наліпку з автомобіля він таки зняв. У вівторок, 20 листопада, поліція почала офіційне розслідування справи. Кульчицький також подав заяву до поліції. Він розповів, що звернувся до генерального консула у Любліні Василя Павлюка з приводу цього інциденту та готує такі ж звернення до українського МЗС та інших відомств, пише Zaxid.net. Раніше повідомлялося, що закон про заборону пропаганди так званої “бандерівської ідеології” стосується тільки тих осіб, які прилюдно і всупереч фактам заперечують злочини, скоєні “колабораціоністами нацистського режиму”.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.