Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Угорщина: надання громадянства українцям Закарпаття не суперечить закону

Угорщина заявила, що надання громадянства українцям Закарпаття в угорському консульстві в Берегові не суперечить жодним українським нормам.
Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Угорщини.
Будапешт вважає, що навіть приховування українцями Закарпаття набуття громадянства Угорщини не є злочином.
Міністр закордонних справ Петер Сійярто зустрівся у США на Генасамблеї ООН з українським колегою Павлом Клімкіним. За словами речника МЗС Угорщини, Клімкін визнав, що в Україні «не існує закону, який забороняє українцям мати паспорт іншої держави».
«Крім того, законом не заборонено надання паспорту іншої країни, і також не є злочином те, що хтось не повідомив про набуття другого громадянства», — заявила Угорщина.
Також у Будапешті заявили, що «вжили відповідних заходів» після того, як міністра Сійярто внесли до бази «Миротворця» за звинуваченнями в «зазіханні на суверенітет України».
Зазначимо, Конституція України визначає, що в українців є єдине громадянство. А підстави його припинення та набуття визначає закон. Закон України «Про громадянство» визначає, що якщо українець набув громадянство іншої держави, то у правових відносинах з Україною він вважається лише українцем. Тобто ця людина має права та обов’язки лише як українського громадянина, а Україна не визнає повноважень громадянства іншої держави.
Підставою для втрати громадянства може бути добровільне набуття людиною громадянства іншої держави в тому випадку, коли людина свідомо для цього зверталася з заявами до відповідних органів.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.