Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Лікар назвав смертельно небезпечну бактерію, що може потрапити в організм через шкіру

Від лептоспірозу помер 68-річний чоловік, який захворів минулого тижня. За словами родичів, хвороба у нього розвинулась після рибалки на річці Сугоклея в селі Соколівка Кіровоградського району.

У водоймищі працівники обласного лабораторного центру виявили збудник лептоспірозу.

А перед тим на Львівщині до інфекційної лікарні через лептоспіроз потрапило троє чоловіків. Один заразився під час купання в озері. Другий голіруч виносив мертвих щурів, яких притягнув кіт. А третій, підозрюють лікарі, заразився під час останнього потопу, вичерпуючи воду з будинку.

У чому небезпека лептоспірозу, які симптоми?  

«Цьогоріч різко збільшилась популяція щурів на території країин, зокрема, через нехарактерно теплу зиму. Сприяють цьому люди, що залишають біля водоймищ недоїдки і сміття. Саме щурі поширюють лептоспіроз. Тож збудник найчастіше виявляють у водоймищах, у підсобних приміщеннях, де зберігаються продукти, – говорить Експрес-онлайн Федір Лапій, доцент кафедри інфекційних хвороб НМАПО імені П. Л. Шупика. —  Інфікування відбувається при споживанні заражених лептоспірою продуктів, при купанні чи риболовлі у водоймищі, де є збудник. Лептоспіра належить до числа рухомих бактерій, тому має здатність потрапляти в шкіру. Також інфікуватись можна внаслідок укусу щура чи дрібного гризуна.   Інкубаційний період становить до двох тижнів, недуга розвивається раптово, хворий потерпає через слабкість, підвищену температуру тіла, болі в ділянці попереку, в м’язах (основною ознакою хвороби є ураження литкових м’язів).    Найгірше те, що збудник може уразити нирки й призвести до ниркової недостатності. Також під загрозою опиняються інші життєво важливі органи – серце, мозок. Загалом йдеться про загрозливий для життя людини стан».   
               




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.