Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Нова загадка піраміди Хеопса позбавила вчених дару мовлення

Наш світ сповнений загадок і вчені не перестають дивувати своїми відкриттями. Останні дослідження пірамід показали, що піраміда Хеопса побудована так, аби ідеально фокусувати електромагнітну енергію. Про це повідомляє "Новое время".

Дослідження групи російських фізиків, що відкриває таємничі властивості піраміди, було опубліковано в авторитетному науковому виданні Journal of Applied Physics, яке випускає Американський інститут фізики, і відразу отримало підтримку з боку багатьох вчених, причому як фізиків, так і істориків.
піраміда
Цікаво, що робота дослідників, що показали незвичайні особливості піраміди Хеопса, змушує задуматися не тільки про фізичні властивості будови, але і про те, хто і навіщо міг побудувати таке більше 4 тис. років тому.
У свою чергу, дослідники вже встигли проаналізувати, як електромагнітні хвилі розсіюються і поглинаються всередині піраміди.

піраміда
Виявилося, що конструкція піраміди ідеально підходить для того, аби електромагнітні хвилі прямували у внутрішні приміщення піраміди і в область, яка розташована біля основи піраміди.
Тому найкращий "прийом" забезпечується у двох усипальницях - Хеопса і його дружини, а також в третьому приміщенні - незакінченої усипальниці нижче основи піраміди (до сих пір невідомо, кому вона призначалася).
Такий результат вразив всю дослідницьку команду, адже піраміда влаштована так, ніби хтось хотів, щоб в певних її частинах були оптимальні умови для взаємодії з електромагнітними хвилями.

У свою чергу, споруда будівель, всередині яких електромагнітні хвилі поширюються оптимальним чином - мрія будь-якої сучасної людини, яка втомився від того, що її ноутбук не завжди ловить WiFi у власній квартирі.
піраміда
Цікаво, що ще ми зможемо дізнатися в майбутньому про ці приголомшливі споруди.
До слова, археологи в Єгипті відкопали стародавнє місто, вік якого оцінюють більш ніж в 7 тисяч років. На місці розкопок знайшли будівлі, інструменти, побутове і кухонне начиння, а також величезні гробниці. Про це в неділю, 2 вересня, повідомило міністерство з охорони стародавніх пам'яток Єгипту. Передають зарубіжні ЗМІ.

Місто розташовувався біля берегів Нілу, поблизу храму фараона Сеті I в Абідосі. Так існує версія, що історія міста починається 5316 року до нашої ери.
археологи
Неолітичне поселення було знайдене під час археологічних розкопок у губернаторстві Дакахлія на північ від Каїра. 
За словами експертів, розмір 15 виявлених в цьому місці гробниць вказує на високий соціальний статус тих, хто був там похований.
Як вважають, в місті проживали високопоставлені чиновники і будівельники гробниць. Період його розквіту припадав на ранні епохи в історії Стародавнього Єгипту.

За словами керівника єгипетсько-французької експедиції Фредеріка Жіо, у кількох силосних ямах були знайдені кістки тварин, рослинні рештки та глиняні вироби, що свідчать про існування в цій місцевості стабільних громад за 5000 років до нашої ери - задовго до доби фараонів.
археологи
Експерти висловлюють надію, що ця знахідка зможе дати імпульс до відновлення туристичної індустрії Єгипту, що перебуває в занепаді з часу повалення президента Хосні Мубарака в 2011 році і через політичну нестабільність і потрясіння в країні.
Археологи, що працюють на розкопках стародавнього міста, вже зробили ряд цікавих знахідок, включаючи збережені будівлі, уламки посуду і різні інструменти, виготовлені з металу і каменю.

Однак, як зазначає оглядач ВВС Алан Джонстон, найбільш значним стало відкриття величезних усипальниць. Деякі з них перевищують за розмірами навіть гробниці фараонів, розташовані неподалік.
піраміди
Цілком ймовірно, що жителі міста були зайняті в будівництві гробниць правителів у сусідньому священному місті Абідосі, де було безліч храмів. Абідос служив столицею в ранній період історії Єгипетського царства.
Як зазначають зарубіжні кореспонденти, відкриття міста стало хвилюючою звісткою, причому не тільки для археологів Єгипту.

Його відкриття збіглося за часом з енергійними зусиллями єгипетської влади, спрямованими на пожвавлення туристичної галузі, надзвичайно важливої для економіки країни, але яка переживає серйозний занепад політичні негаразди і напади ісламістів. 
            




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.