Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Які зміни у медицині очікують 2019-го

2019-го на покращення послуг екстреної допомоги держава виділить 1 млрд грн. Кожен автомобіль «швидкої» буде забезпечено GPS-навігатором. Це дозволить диспетчеру оперативно відстежувати місцеперебування медичного транспорту. Оновлено буде й медобладнання автомобілів «швидкої». Реформи у сфері надання екстренної допомоги уряд України планує завершити до кінця 2020-го.
Які саме позитивні зміни принесуть нововведення українцям, розповів OBOZREVATEL.
Оперативніша робота бригад швидкої допомоги
Заплановане 2019-го упровадження нової програми «Централь 103″ дозволить диспетчерам швидкої допомоги обробляти виклики вдвічі швидше. При цьому до пацієнта відправлятимуть найближчу машину «швидкої». Це значно підвищить оперативність медичної допомоги у містах та областях. Також переваги реформи оцінять і медпрацівники: для більшої мотивації уряд обіцяє підвищити їм зарплату.
Доступніші ліки
Затверджена 2017-го програма «Доступні ліки» з 1 квітня 2019-го розширить свою дію. До неї буде залучено більше аптек у всій Україні. Список із 261 лікарського препарату в них можна буде отримати безкоштовно або з незначною доплатою.
Більш кваліфіковані медики
Нововведення 2019-го розповсюджуватимуться й на навчання майбутніх лікарів. Для вступу на спеціальності «стоматологія», «медицина» і «педіатрія» учням 11 класів потрібно буде набрати на ЗНО з профільних предметів не менше 150 балів. Окрім того, до розділу «Охорона здоров’я» буде додано нові обов’язкові предмети. Це біологія або хімія, фізика або математика.
Із 2019-го зміни чекають і на студентів-медиків 3 і 5 курсів. Вони повинні будуть проходити єдиний державний кваліфікаційний іспит, інакше кажучи, перевірку на профпридатність.
Відчують реформу і медики, які вже працюють у службі швидкої допомоги. В обов’язковому порядку з 2019-го вони проходитимуть курс спеціальної підготовки до змін у сфері охорони здоров’я.
Налагоджений електронний реєстр
Почне діяти з 2019-го система електронних лікарняних. Створення для них реєстрів уже затверджено Кабінетом міністрів України. Завдяки ній лікарю знадобиться лише декілька хвилин на заповнення електронного бланку й засвідчення його своїм цифровим підписом. Пацієнту ж лишиться лише забрати квитанцію з номерком.
За таким самим принципом відбуватиметься й оформлення довідки на виплату роботодавцем компенсації за травми, отримані працівником на виробництві.
Ввести в дію з 2019-го уряд планує й електронні медичні картки. Доступ до них буде виключно у пацієнта і його лікарів. У цих картках зберігатиметься інформація про здоров’я пацієнта, зібрана з усіх медичних закладів, у яких він проходив лікування. При цьому звичайні картки відміняти не будуть.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.