Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Євробляхери вигадали спосіб уникнути розмитнення

Українські водії автомобілів на іноземній реєстрації знайшли спосіб, як обійти необхідність розмитнення транспортних засобів.

Для цього вони масово стають на тимчасовий консульський облік при дипломатичних установах України за кордоном, пише «Укрінформ».

«Останніми днями різко збільшилася кількість випадків становлення на тимчасовий консульський облік, який займає 90% загальної кількості всіх здійснюваних консульських дій», — розповіла керівниця консульського відділу посольства України у Варшаві Світлани Криса.

Кожен день із першої ночі під консульським відділом у Варшаві збирається натовп із 300 людей, які хочуть стати на консульський облік. Він дозволяє здійснювати багаторазовий (кожні 5 днів), а також транзитний (до 10 днів) перетин кордону, а також дає право на перебування євробляхи в Україні без виїзду за кордон до 60 днів.

Стати на тимчасовий консульський облік за кордоном можуть власники річних віз, а також ті, хто має дозвіл на тимчасове та постійне проживання в Польщі.

З огляду на, що за день відділ максимально може прийняти приблизно 150-160 осіб, євробляхери сильно ускладнюють життя громадянам України, які звертаються з інших питань.

Постановка на тимчасовий консульський облік створює ще одну проблему: водії автоматично вносяться до списку виборців при консульській установі та не зможуть голосувати за місцем проживання в Україні.

На думку дипломатки, потрібно вносити зміни до нормативних актів, щоб консульський облік не був прив’язаний до ввезення транспортних засобів.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.