Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

МОЗ нагадало, як запобігти переохолодженню і обмороженням

У Міністерстві охорони здоров'я України оприлюднили правила поведінки, які захистять від переохолодження і обморожень, найперше з них — у жодному разі не вживати алкоголь у холодну пору. Про це повідомляється на сайті відомства.

“Правило №1 в холодну погоду - жодного алкоголю, адже відчуття тепла при його вживанні оманливе. Незалежно від того, який саме алкогольний напій ви п’єте. Алкоголь розширює кровоносні судини на поверхні тіла, тож прилив крові викликає відчуття тепла. Внутрішніж  органи в цей час тепло втрачають. Тут і криється небезпека. Втрата тепла з поверхні шкіри, кінцівок на холоді відбувається швидко, а загальна температура тіла знижується”, - наголосили у МОЗ.

Там підкреслили, що бажано не виходити з дому, якщо температура повітря на вулиці нижча 10 градусів морозу.

“Стежте за прогнозом погоди і не виходьте з дому без нагальної потреби, якщо температура повітря нижча -10, уникайте подорожей на далекі відстані, дбайте, щоб ваш мобільний телефон був завжди зарядженим. Основні правила поведінки у холод: жодного алкоголю і куріння, не виходьте з дому голодними, а якщо змерзли – з’їжте щось і пийте достатньо рідини. Вдягайтеся багатошарово, обов’язково вдягайте рукавички, шапку, шарф, не носіть затісне взуття”, - наголосили у МОЗ.

Читайте також: 

Лікарі також рекомендують у морозну погоду уникати перевтоми.

“Коли ви втомлені, то втрачаєте тепло швидше, якщо перебуваєте на відкритому просторі, кожні півгодини-годину заходьте у тепле приміщення. Щоб уникнути контактного обмороження, не торкайтесь металу руками або язиком і будьте обережні, якщо працюєте з бензином за мінусової температури”, - нагадали у МОЗ.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.