Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Субсидії: українці починають доносити на сусідів

Безплатна гаряча лінія Мінсоцполітики працює з жовтня, пише газета Експрес. Набравши номер, кожен може поскаржитися на те, що йому неправомірно відмовили у призначенні субсидії, чи повідомити, що знайомі незаконно отримують державну допомогу. Третина дзвінків стосуються саме другого.

«Із жовтня на гарячу лінію вже надійшов 3871 дзвінок про порушення норм чинного законодавства, пов’язаних із призначенням житлових субсидій та соціальних виплат, — розповідає Віталій Музиченко, генеральний директор Директорату сім’ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики. — Багато скаржників вважає, що сам факт непризначення житлової субсидії є порушенням (навіть якщо вони не мають права на допомогу за новими правилами).

Близько 30% додзвонювачів інформують про незаконне призначенення житлових субсидій сусідам чи знайомим. Загалом маємо близько 500 повідомлень про порушення, нині їх перевіряють. Інформацію від додзвонювачів ми передаємо до регіональних структурних підрозділів із питань соціального захисту населення. Деталі таких повідомлень не розголошуємо».

За словами пана Музиченка, Мінсоцполітики виявляє шахрайство з субсидіями і завдяки єдиному реєстру субсидіантів. Так, наприклад, виявили осіб, що оформляли субсидії на кілька адрес, а також громадян, які не декларували доходів, хоча працювали. Серед незаконних одержувачів субсидій є і мери великих міст, і мешканці елітних будинків та квартир.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.