Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Українцям заборонили розмовляти російською: що відбувається

Депутати пропонують особливу увагу звернути на водіїв маршруток

В Івано-Франківській області заборонили російську музику та кіно до моменту повного припинення окупації України країною-агресором Росією. Таке рішення прийняли депутати обласної ради, “за” проголосувало 68 з них.

Такий проект має рекомендаційний характер і не є обов’язковим, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на місцеві ЗМІ.

“Ми як депутати обласної ради маємо засвідчити свою позицію. Проситимемо людей утримуватися від культивування, просовування російськомовного продукту агресора”, - розповів ініціатор рішення депутат Ігор Дебенко.
Депутати, які розробили проект, роз’яснили, що під заборону потрапляють пісні, фільми, музика, які виробляються, продукуються російськими громадянами, фірмами. Вони додали, що пропонують звертати увагу на водіїв маршруток та продавців, які вмикають російську музику.


Мораторій на російськомовний продукт ввели з "метою уникнення ескалації напруги в суспільстві та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі, задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора та подолання наслідків тривалої мовної русифікації".
Заборона на публічне використання російськомовного культурного продукту раніше була введена в Львівській, Житомирській і Тернопільській областях.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.