Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

До уваги водіїв: про неправильну парковку та порушення ПДР повідомлятимуть на e-mail – ПОСТАНОВА КМУ


Процедура надання (в тому числі через Інтернет) інформації про адміністративне правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі, і про порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксованому в режимі фотозйомки (відеозапису), особам, за якими зареєстровані транспортні засоби, або їх безпосереднім користувачам визначена постановою Кабміну від 14 листопада 2018 року № 984.
Так, згідно документу, фізична особа або керівник юрособи, за якими зареєстровано транспортний засіб, а також автокористувачі будуть проінформовані про зафіксовані порушення ПДР і фото або відео неправильної парковки.

Слід зазначити, що інформацію про адміністративні правопорушення даній сфері розглядатимуть органи Національної поліції та розміщуватимуть на офіційному веб-сайті МВС.

Крім того, про зафіксовані порушення правил парковки, зупинки та стоянки авто, які розглядаються виконавчим органом місцевої ради або уповноваженим ним інспектором з паркування, можна буде дізнатися на офіційному сайті виконавчого органу відповідної місцевої ради.

Ці сайти взаємодіють з Реєстром адміністративних правопорушень в сфері безпеки дорожнього руху. Пошук здійснюється по номеру ТЗ, серії та реєстраційним номером бланка свідоцтва про реєстрацію.

Водночас слід зазначити, що особа з повноваженнями керівника юридичної особи, за яким зареєстровано ТЗ, може подати заяву в будь-який сервісний центр МВС, в якому вказати бажаний спосіб отримання інформації та мобільний номер або адресу електронної пошти.

На підставі заяви мобільний номер та e-mail безкоштовно вноситься до Єдиного державного реєстру транспортних засобів. У повідомленні про зафіксовані порушення вказується:

– орган, який наклав стягнення за адміністративне правопорушення;

– посаду, прізвище, ім’я, по батькові особи, яка винесла постанову;

– дату прийняття такого рішення (винесення постанови);

– статтю Кодексу України про адміністративні правопорушення, вимоги якої порушені;

– ідентифікатор для доступу до інформації, викладеної на офіційному веб-сайті МВС або виконавчого органу місцевої ради, із зазначенням адреси веб-сайту.
   
Саша Клімова





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.