Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Шахраї знайшли спосіб вкрасти гроші з допомогою iPhone: як уникнути пастки

Шахраї за допомогою додатків нахабно крали гроші власників iPhone


Шахраї знайшли новий спосіб обдурити користувача, витрачаючи невеликі суми грошей на непотрібні послуги. Схема передбачає використання TouchID, щоб обдурити користувачів при здійсненні покупок в додатках. Суми покупок іноді досягают $99,99, і це великі гроші, розлучатися з якими не особливо хочеться.


Було виявлено два додатки в App Store, що використовують цей спосіб шахрайства: Calories Tracker і Fitness Balance.

Сам принцип махінації досить простий: в обох випадках додатки інструктують користувачів тримати пальцем по домашньої кнопці свого iPhone, щоб “відсканувати” їх відбиток пальця для даних про здоров'я. У той час як “сканування” відбувається, додаток запускає покупку в додатку, яка потім автентифікований з допомогою TouchID і завершується до того, як користувач навіть зрозуміє, що відбувається. Таким чином хакери отримали кошти тисячі користувачів, які так і не можуть повернути сотні доларів.



Обидві програми вже видалені з App Store. Згідно з даними аналітичної фірми Sensor Tower, тактика зловмисників виявилася надзвичайно успішною. Додаток Calories Tracker в листопаді залучила $60 тис., а Fitness Balance — $10 тис.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.