Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Новий рік поруч: українцям нагадали, що ще потрібно встигнути

Вже не за горами період податкових звітів за 2018 рік. Це означає, що наближається час сплати фінансових зобов'язань для українських громадян. Приходить час розрахуватися перед державою.

Так, за 6 тижнів поточного року українські платники податків мають можливість встигнути подати заяву на відшкодування певної частини прибуткового податку, а також розрахуватися за так звані "зайві" квадрати нещодавно придбаної нерухомості. Про це з посиланням на Обозреватель пише портал "Політека".
Соціальне житло
Соціальне житло
Так, українці, які фінансують освіту своєї дитини, роблять внески у приватний пенсійний фонд, платять відсотки по іпотеці, або витратили гроші на лікування, до кінця року можуть надати підтверджуючі документи до Державної фіскальної служби і отримати податкову пільгу. Тут мається на увазі, що частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб можуть повернути.
Гривня
Гривня

Наприклад, якщо на відсотки іпотечного кредиту, навчання дитини або лікування в минулому році українець витратив 20 тис. грн, то в цьому році він зможе отримати компенсацію в розмірі 3600 грн. Не варто забувати, що для компенсації по іпотеці необхідно надати довідку з банку, в якій окремо вкажуть, яку суму витрачено саме на оплату відсотків.
Податки в Україні
Податки в Україні
Власники нещодавно придбаної нерухомості також повинні бути готові сплатити відповідний податок на нерухомість. Акцентуємо, що податок сплачується за рік. Зазвичай якщо нерухомість купується не з 1 січня, то податок за рік сплачується двома власниками.
банкомат
банкомат

Наприклад, ви придбали житло в кінці травня. У такому випадку за перші п'ять місяців платить старий власник (з січня по травень), а з травня по грудень повинні заплатити вже ви. Податок прив'язаний до розміру мінімальної зарплати – за кожен "зайвий" квадратний метр треба заплатити частину від мінімалки.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.