Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Влада хоче накласти податок на гроші заробітчан


Міністр Андрій Рева закликав обкласти податком гроші заробітчан, що пересилаються в Україну.

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив про необхідність ввести обов’язкові декларації для українців, працевлаштованих за кордоном. Він зазначив, що заробітчани пересилають додому щорічно близько $ 6,5 млрд. Про це він повідомив в інтерв’ю “Радіо Свобода”.
“Люди, які працюють в Україні, платять прибутковий податок, сплачують єдиний соціальний внесок. Їх доходи враховуються. І, як правило, вони не можуть претендувати на субсидії, тому що вони працюють по” білому “, утримують і бюджетників і пенсіонерів, і самі себе утримують. А хто працює за кордоном, пересилає сюди кошти. Ці кошти потрапляють в конкретні домогосподарства. 6,5 мільярда доларів “, – заявив міністр.
За його словами, ці кошти теж слід вважати доходами фізичних осіб і вони повинні обкладатися податком.
“Дохід, тому що він використовується на власне споживання. Ми попросили: будь ласка, задекларуйте! Тому що це реально гроші, які ви отримуєте на власне споживання. Так ось, на сьогодні, коли ми говорили про 1 червня 2018, ці кошти ніяк в деклараціях наших субсидіантів не були зазначені. Тому ми теж провели перевірку, верифікацію для того, щоб з’ясувати, хто у нас приховує ті чи інші доходи “, – додав Рева.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.