Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Мінкульт цьогоріч проведе День української писемності на Закарпатті

Цьогоріч Закарпаття обрали майданчиком для проведення Дня української писемності та мови 8-9 листопада.
Торік таким містом був прифронтовий Сєверодонецьк. Таким чином організатори хочуть перекинути своєрідний місток єднання для всієї  України, заявив на брифінгу в Ужгороді заступник міністра культури Юрій Рибачук, повідомляє кореспондент Укрінформу..
“Обрати Закарпаття майданчиком для проведення Днів писемності було ініціативою Міністерства культури. Минулого року ми проводили ці акції в  Сєверодонецьку - це місто, що за 40 км від фронту. Цьогоріч, відзначивши цю акцію на Закарпатті, ми таким чином проводимо своєрідний місток єднання для всієї країни”, - сказав Рибачук.
У ході святкування в Ужгороді проведуть низку заходів (диктант національної єдності, майстер-класи, зустрічі з письменниками та концерти).
За словами заступника міністра, ці акції покликані не просто стати якимось набором урочистих чи концертних подій, їхньою метою є спілкування - з тими, хто пише, читає, хто підтримує українське слово, творить єдиний культурний простір України.
Голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський зазначив, що заходи в межах Дня української писемності та мови на Закарпатті дуже важливі.
“Добре, що це відбувається не в Києві, а в регіоні, який становить інтерес для деяких європейських гравців”, - сказав він.
Рибачук запросив усіх долучитися до диктанту національної єдності.
“Його писатимуть у різних локаціях в Ужгороді, зокрема, в обласній бібліотеці та малому залі ОДА.  Тема диктанту та текст заздалегідь не відомий нікому, його обирав мовознавець Олександр Авраменко, саме він зачитає диктант зі студії Українського радіо на Хрещатику”, - сказав Рибачук.Долучитися до написання диктанту національної єдності може кожен українець, звіритися з правильним варіантом можна буде згодом самотужки, або ж надіслати свій диктант на адресу Українського радіо — на Хрещатик, 26. Там передивляться усі листи і визначать переможців.
Рибачук нагадав, що минулого року в Сєверодонецьку диктант національної єдності писали понад 300 учасників - студенти, держслужбовці та військові. Цьогоріч на Закарпатті очікують не менше людей.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.