Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Українцям дозволять не виходити на роботу в разі затримки зарплати

У Кабміні розробили проект закону про посилення захисту прав працівників на своєчасну і повну виплату зарплати.

Українці можуть отримати право не виходити на роботу після 15 днів затримки з виплати заробітної плати та розраховувати на компенсацію в разі банкрутства підприємства. У Міністерстві соціальної політики розробили проект закону про посилення захисту прав працівників на своєчасну і повну виплату заробітної плати, пишуть Вести.

Відповідно до законопроекту, буде вводитися пеня за несвоєчасну виплату зарплати, можливість припинити роботу до моменту погашення заборгованості та створення інституту гарантування виплат у разі банкрутства підприємства.

Розмір пені за несвоєчасну виплату зарплати в Мінсоцполітики хочуть прив’язати до розміру облікової ставки Національного банку України. Якщо працівникові із середньою зарплатою по Україні в 9 тис. гривень затримують виплату більше ніж на 15 днів, то за кожен день такого прострочення працівникові покладається 4,43 гривень зверху у вигляді пені або 132 гривень, якщо зарплату затримують на місяць.

Ще одним нововведенням стане право працівника припинити виконання роботи в разі затримки зарплати і отримати компенсацію в розмірі трьох середньомісячних зарплат в разі банкрутства підприємства.

Крім того, за словами глави Федерації профспілок України Григорія Осового, зараз Кабмін працює над створенням інституту гарантування виплат, який буде відповідати за виплату зарплат у разі банкрутства підприємства.

Нагадаємо, станом на початок жовтня 2018 року заборгованість по заробітній платі склала 2,889 млрд гривень. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.