Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Якщо побачите такі "бульбашки" на м'ясі, не купуйте його

Це туберкульоз
У мережі з'явилося попередження про поширення туберкульозу великої рогатої худоби. Новина опублікувала WAFB.

Туберкульоз - бактеріальне захворювання, що вражає крім великої рогатої худоби, багатьох домашніх тварин і птицю. Хвороба небезпечна для людей. Патологія характеризується високою заразністю і летальністю. Зовні проявляється специфічними утвореннями на шкірі і внутрішніх органах - вузликами, схильними до некрозу.

Ефективного лікування корів не розроблено, а з огляду на високу заразливість всю худобу з позитивною реакцією підлягає утилізації.
Заражені тварини (хворі або носії) виділяють бактерії з будь-якими секретами: сеча, молоко, мокрота, калові маси, сперма.

Зараження відбувається через будь-які предмети догляду, корм, воду. Туберкульоз передається через утробу і молоко матері, статевий контакт, за допомогою людини.
Якщо побачите такі "бульбашки" на м'ясі, не купуйте його

Збудник туберкульозу стійкий до різних фізичних і хімічних впливів: добре переносить низьку температуру - виживає при мінус 260 градусах і нижче, 30 хвилин витримує нагрівання до 80 - 90 градусів.

Поза живого організму мікобактерії не розмножуються, але багато місяців зберігають життєздатність, особливо в темних сирих приміщеннях, землі і стічних водах. Пряме сонячне світло вбиває їх за 1-2 години, а опромінення ультрафіолетовими променями - за кілька хвилин.

М'ясо або легкі хворої тварини зовні можуть не відрізнятися від звичайних. Бульбашки і ущільнення можуть перебувати всередині, і виявляються тільки при оброблення м'яса.

З'ївши таке м'ясо, людина може отруїтися, або навіть померти.

Будьте уважні, коли купуєте м'ясо на базарах, особливо дичину!
               




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.