Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Закарпаття урочисто відзначає День захисника України (+ ФОТОРЕПОРТАЖ)

У неділю, 14 жовтня, на Закарпатті проходили урочистості до Дня захисника України. Головні заходи розгорнулися на площі Народній в обласному центрі. Перед будівлею Закарпатської облдержадміністрації вишикувалися військові Збройних Сил України, Національної гвардії України, рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій, правоохоронці Національної поліції України та Державної прикордонної служби, ліцеїсти Закарпатського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Красного поля. Усі присутні в режимі онлайн-трансляції з великого екрану долучилися до святкування на Софійській площі в Києві, де вітальну промову проголосив Президент України Петро Порошенко.
– Вітаю всіх зі святом Покрови Божої матері, з Днем захисника України. Ці два свята органічно поєднані. Без Божого благословення, без заступництва Благословенної Святої Діви Марії неможливо подолати жодну ворожу навалу та неможливо побудувати міцну українську державу, – наголосив Президент.
Глава держави також привітав усіх зі змінами у військових статутах, які узаконили народне вітання «Слава Україні!», яке від столиці луною озвалося і на головній площі Закарпаття.
– Не випадково День захисника України відзначається саме 14 жовтня, бо Покрова Пресвятої Богородиці, яку ми нині вшановуємо – це покровителька і захисниця, – підкреслив у своєму вітальному слові голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – Такою її вважали запорізькі козаки і воїни Української повстанської армії, створення якої відзначається 14 жовтня. Такою вона стала і для нинішніх захисників України. Вітаючи з Днем захисника України, я дякую воїнам Закарпатської 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, які виконують бойові завдання в зоні проведення операції об’єднаних сил, закарпатцям, які служать в інших підрозділах, добровольцям, волонтерам, медикам, всім, хто реальними справами підтримує і захищає українську незалежність і свободу.
У рамках святкування закарпатські військові ліцеїсти дали урочисту клятву бути вірними і самовідданими у захисті своєї країни.
– Вірю, що слова цієї клятви збережуться у вашій пам’яті на все життя, і ви будете гордістю своїх батьків і рідних, гідними військового подвигу тих, хто в різні часи захищав Україну, – наголосив Г. Москаль.
Після офіційної частини свята з центральної площі Закарпаття у супроводі оркестру рушила велелюдна хода до Пагорбу Слави. Там учасники заходу поклали вінки та квіти до Вічного вогню й могил воїнам, що віддали життя, захищаючи суверенітет України. Вперше відбулося покладання квітів до новозбудованого Меморіалу загиблим бійцям АТО.
Одночасно з урочистими заходами представники військових підрозділів та правоохоронних структур розгорнули експозицію зразків військової техніки та озброєння. Від самого ранку усі бажаючі мають можливість ознайомитися зі спецтехнікою та устаткуванням, бойовими машинами, стрілецькою зброєю, оптичними приладами та безпілотними літальними апаратами, які використовують при виконанні службових завдань поліцейські, рятувальники, прикордонники, військовослужбовці.

                 





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.