Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Україна опустилася в індексі паспортів світу

Україна втратила три позиції в рейтингу через рух низки інших країн. Абсолютним рекордсменом став японський паспорт. Україна опустилася з 38 на 41 місце з 106 в оновленому рейтингу паспортів світу за версією Henley & Partners.
Відзначається, що хоча за три місяці Україна і опустилася в рейтингу, це сталося тільки за рахунок руху ряду інших1 країн. Громадяни України як і раніше можуть відвідувати без візи рекордні для країни 128 держав.
На першій сходинці досі знаходиться Нікарагуа.
В той же час самим "мобільним" є паспорт Японії – його власники можуть відвідувати без візи 190 країн світу, що стало рекордним показником за весь час існування індексу. Три місяці тому Японія ділила перше місце з Сінгапуром, але японці отримали безвізовий доступ до М'янми, залишивши Сінгапур на другому місці (189 країн з безвізовим відвідуванням).
Німеччина, яка ще недавно була беззмінним лідером індексу, займає третє місце (188 країн). Такий самий показник у Південної Кореї і Франції. Четверте місце розділили Данія, Італія, Іспанія, Фінляндія та Швеція.
Тим часом Росія займає 47-е місце в індексі з безвізовим доступом до 119 країн світу, Молдова - 46-е місце (122 країни), Білорусь - 68-е (77 країн).
Індекс паспортів компанії Henley & Partners, раніше відомий як індекс візових обмежень, являє собою міжнародний рейтинг країн за рівнем свободи пересування, яку вони надають своїм громадянам. Індекс видається з 2006 року у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), яка підтримує найбільшу в світі базу туристичної інформації  




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.