Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Порошенко підписав закон про інклюзивну освіту

Президент Петро Порошенко підписав закон, завдяки якому особи з особливими освітніми потребами тепер зможуть отримати певну освіту в навчальних закладах, повідомляє прес-служба глави держави.

Документом вносяться зміни до деяких законів України, зокрема "Про загальну середню освіту", "Про позашкільну освіту", "Про професійно-технічну освіту".

Закон передбачає імплементацію та реалізацію міжнародних і європейських стандартів щодо захисту прав і законних інтересів осіб з особливими освітніми потребами та приведення вищезазначених законодавчих актів у відповідність до норм актів міжнародного права та базового закону України "Про освіту".

Метою є сприяння в розвитку і соціалізації осіб з особливими освітніми потребами. Крім того, зазначена категорія осіб буде забезпечена отриманням освіти, психолого-педагогічними і корекційно-розвивальними послугами в навчальних закладах.

Як розповідала раніше дружина президента Марина Порошенко, принципи інклюзивної освіти будуть реалізовувати в Україн. Відзначається, що інклюзивні школи утримувати дешевше, ніж створювати різні типи закладів.

У вересні минулого року в Україні відкрився повністю обладнаний для дітей з особливими потребами клас. Кімната розділена на три зони: ігрову, навчальну та побутову, в якій малюки зможуть навчитися тому, що знадобиться їм щодня.

Джерело 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.