Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Радари на дорогах: до чого готуватися водіям

Нові-старі TruCAM повертаються на дороги – від сьогодні вітчизняні копи знову мірятимуть ними швидкість автівок. Останній раз таке з нами робили ДАЇшники, тепер от патрульні отримали від Кабміну дозвіл на використання цих приладів контролю за трафіком.

Протягом тижня, від сьогодні й до наступного понеділка включно, поміряних TruCAM порушників не штрафуватимуть, але зупинятимуть й сваритимуть. Копи назвали це "превенцією", запевняють, що їхня мета не заробити на штрафах, а привернуту увагу водіїв до небезпеки перевищення швидкості. 

Утім, вже від 16 жовтня, у разі перевищення дозволеного ліміту на 20 кілометрів – почнуть таки виписувати штрафи. Це буде 255 гривень мінімум. Якщо ж перевищення становитиме більше 50-ти кілометрів за дозволений ліміт, то штраф становитиме вже 510 гривень. Нині в межах населених пунктів Правила дорожнього руху дозволяють нам розганятися до 50-ти кілометрів на годину, на трасах до 90-та.

Ще ми маємо в країні одну-єдину автомагістраль, де можна мчати і 130 – це дорога, що сполучає Київ з аеропортом Бориспіль. Отже, якщо прямуєте своєю автівкою з Києва у Львів чи Одесу – морального готуйтеся до додаткових витрат на штрафи.

Адже, погодьтеся, хорошою дорогою їхати лише 90 кілометрів на годину – такої звички у вітчизняних водіїв поки немає, бо то справжня мука.

І якщо дорога зі столиці до Львова тривала раніше десь години чотири (якщо їхати 140), то тепер от дотримуючись дозволеного ліміту у 90, ця подорож триватиме на дві години довше.

Єдине, що має тішити любителів швидкої їзди, це те, що сертифікованих американських радарів у вітчизняних копів натепер лише 25 штук, купляли їх іще за Януковича по одному на область.

В Києві їх, до речі, буде працювати аж дві штуки, буде один додатковий, той, що раніше міряв швидкість кримських водіїв. Отже, так щоби за кожним кущем була засідка із радаром – такого поки не буде, через банальний брак приладів вимірювання швидкості. Але ті TruCAM гарантовано ставитимуть на трасах обласного сполучення, а також – цитую: "В місцях найбільшої концентрації порушень".

Простими словами – там, де зазвичай ви на трасі звикли максимально розганятися (бо дорога з гірки і ям немає), там гарантовано відсьогодні і буде стояти радар. Копи обіцяють, що не ховатимуться із ними по кущах й виставлятимуть патрульну автівку із увімкненими синіми маячками.

Кажуть, що ховатися їм сенсу немає, адже TruCAM, на відміну від старих "Візирів", для вимірювання використовують лазер, що зафіксує порушника раніше, аніж той побачить копів й вдарить по гальмах.

Й традиційно правоохоронці анонсували закупівлю нових радарів та запровадження системи автоматичної фіксації перевищення швидкості. Втім, традиційно жодних конкретних дат не назвали.

Отже, відтепер вітчизняний водій має вибір – або перевищувати, ризикувати своїм життям та бути оштрафованим або ж закладати на дорогу трохи більше часу, прямувати із дозволеною швидкістю, проте безпечно й без додаткових виплат до держбюджету.

Джерело   




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.