Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Нещеплені діти мають право на освіту - подано петицію

Заборонити перешкоджання невакцинованим дітям відвідувати школи та дитсадики, забезпечивши їхнє конституційне право на освіту вимагають в електронній петиції до Президента України.  
Документ було зареєстровано вчора і його підтримало вже понад 600 голосів з 25000 необхідних.
У петиції зазначено, що згідно ст. 53 Конституції України Кожен має право на освіту, а саме: Повна загальна середня освіта є обов'язковою. Держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах.
«Однак, спільним листом МОН І МОЗ від 06.09.2018 зазначається про недопуск невакцинованих дітей до закладів освіти, через відсутність щеплення, зсилаючись на ст. 15 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб». Дана стаття забороняє відвідувати нещепленим дітям дитячі заклади. Однак дана стаття не нівіліює ст. 53 Конституції України, щодо недопуску дітей до системи освіти і шкільних закладів - обов'язкової загальної освіти.
Зважаючи на те, що Президент України є гарантом конституції, просимо Вас захистити конституційне право нещеплених дітей на обов'язкову загальну освіту, доступ до дитсадів та до системи освіти», - йдеться у документі.
Автор звернення також зазначає, що згідно з дослідженням авторитетних учених «констатує Алан Філліпс (США) зазначається про шкідливість щеплень, в ґрунтовному дослідженні «Суперечності між медичною наукою і політикою вакцинації». Виявляється, що інфекційні захворювання йшли на спад задовго до введення щеплень, поголовно щеплене населення страждає від епідемій, а програми масових щеплень спричинюють безліч хронічних імунних і нервових хвороб.
До речі, у 2017 році в Україні після щеплень померли 18 дітей.

https://news.t1.ua/




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.