Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

В Україні планують удвічі підвищити тарифи на світло

Тарифи на електроенергію потрібно підвищити до липня наступного року, вважають у Нацкомісії.

На сьогодні тариф для населення покриває лише 50% вартості електроенергії. Це питання потрібно вирішити до 1 липня 2019 року шляхом підвищення тарифів на електроенергію для населення вдвічі. Про це заявив член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Дмитро Коваленко, повідомляє Укрінформ.
"Болючим питанням нового ринку електроенергії є перехресне субсидування. На сьогодні 50% вартості електричної енергії відшкодовується споживачами. Це дуже низький рівень. На мій погляд, це питання може бути вирішене тільки одним шляхом: одночасне прийняття рішення про підвищення тарифу для населення і введення дієвої системи субсидій для незахищених верств населення", - сказав Коваленко. 
На його думку, це питання є складним для всієї країни, проте необхідним для впровадження нового ринку. На виконання зобов'язань України за Третім енергетичним пакетом ЄС у квітні 2017 року парламентаріями був прийнятий закон Про ринок електричної енергії.
Цей закон передбачає впровадження нової моделі ринку, що містить декілька сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринок "на добу вперед", внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг. У реалізації закону передбачається дворічний перехідний період. 
На цьому тижні НКРЕКП вирішила підвищити з 1 жовтня тарифи на розподіл і постачання електроенергії для деяких обленерго у зв'язку зі збільшенням фонду оплати праці. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.