Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

“Тепер українці будут менше пити, курити і солити”: Гройсман затвердив план Супрун


“Тепер українці будут менше пити, курити і солити”: Гройсман затвердив план СупрунУряд України прийняв Національний план заходів з неінфекційних захворювань, розроблений міністерством охорони здоров'я. Повідомляє портал АНТІКОР.
план МОЗ входять наступні заходи:

Підвищити акцизи на тютюнові вироби, алкогольні напої.
Підвищити податки на алкоголь і алкогольні напої, щоб зменшити цінову доступність.
Повністю заборонити рекламу та інші види стимулювання продажу тютюнових виробів, алкогольних напоїв, слабоалкогольних та енергетичних напоїв, продуктів харчування, що містять надмірну кількість солі, жирів, цукру і трансжирів.
Розробити нормативно-правові акти щодо зниження негативного впливу забруднення повітря, шуму, електромагнітного поля, інших несприятливих чинників навколишнього середовища на здоров'я населення.
Розробити нормативно-правові акти з контролю вмісту трансізомерні жирів в харчових продуктах, їх вилучення та заміна на ненасичені жири.
Інформувати споживачів про точну кількість солі, цукру, насичених жирів із зазначенням їх співвідношення з рекомендованими нормами споживання при маркуванні харчових продуктів.
Виключити продаж висококалорійних продуктів харчування і напоїв з підвищеним вмістом насичених жирів, солі і цукру в навчальних закладах та на прилеглих до них територіях.
Забезпечити систематичний нагляд за безпечною навчальним навантаженням дітей.
Створено систему нагляду за дорожнім рухом, реєстрації дорожньо-транспортних пригод, загиблих в них і тих, хто отримав пошкодження.


У МОЗ заявляють, що розроблений план до 2030 року повинен на третину зменшити передчасну смертність від неінфекційних захворювань: серцево-судинних захворювань, раку, діабету і хронічних респіраторних захворювань.

Крім того, медики очікують такі позитивні зміни:

мінімум на 10% зменшиться зловживання алкоголем;
на 10% знизиться поширеність низької фізичної активності;
на 30% скоротиться споживання солі;
знизиться до показника 18,5% поширеність вживання тютюнових виробів населенням у віці старше 15 років;
зупиниться зростання захворюваності на ожиріння і діабет, на 25% знизити смертність від ДТП.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.