Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Як зміняться ціни на бензин найближчим часом

Як зміняться ціни на бензин найближчим часом
В Україні найближчим часом у середньому на 50 коп./л зросте ціна за літр бензину.

"Вартість пального зростатиме попри те, що українці з року в рік все менше заправляються бензином. Однак подорожчання буде поступовим", - розповів співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

Ціни на заправках зростають через підвищення світових цін на нафту.

"Якщо нафта буде дорожчати, то вже в найближчі пару тижнів літр бензину подорожчає на 50 копійок. Приблизно настільки ж виросте і ціна на дизель", - пояснив експерт.

Автомобільний газ вже подорожчав на 7–30 коп. У середньому коштує 14,07 грн/л. Паливо імпортують із РФ та Білорусі.

"Автогаз подорожчав через те, що Росія підвищила ціну. У першому півріччі на українському ринку було понад 40 відсотків російського газу. Ціну кілька тижнів коригуватимуть. Різкого стрибка не буде. Суттєві зміни можуть статися лише при перебоях із постачанням чи дефіциті на ринку", - каже аналітик "Консалтингової групи А-95" Артем Куюн.

Антимонопольний комітет оштрафував операторів АЗС на 41 млн грн за узгоджене підвищення цін на скраплений газ наприкінці літа 2017-го. Групу "Надія" оштрафували на 11,971 млн грн, WOG - 14,793 млн грн, ОККО - 6,414 млн грн. ТОВ "Авантаж 7" доведеться виплатити 3,271 млн грн, ТОВ "Факторинг Груп" - 4,548 млн грн.






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.