Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Не солодке: Супрун розповіла, що "запускає" роботу мозку

Глава МОЗ Уляна Супрун розвіяла міфи про позитивний вплив солодкого на продуктивність мозку.

Глава МОЗ Уляна Супрун розвіяла міфи про позитивний вплив солодкого на продуктивність мозку.

Солодощі, зокрема цукерки, шоколадки і тістечка не допомагають мозку краще справлятися із завданнями. У той же час, обмеження калорій в раціоні і біг на довгі дистанції роблять людей розумнішими, інформує Ukr.Media.

Про це написала виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.



Вона підтвердила, що мозок як джерело енергії може їсти тільки глюкозу або створені печінкою з жирів кетони, однак "це не можна вважати ліцензією на солодощі і жирну їжу".


 

За словами в. о. міністра охорони здоров'я, людське тіло самостійно підтримує постійний рівень глюкози завдяки гормонам.

"Крім того, якщо ви в захваті від своєї роботи, вам напевно знайоме почуття метеликів в животі, поколювання в пальцях і мурашок на шкірі, значить, у вас виділяється гормон адреналін. Він робить так, щоб глюкоза безперешкодно надходила в кров і живила мозок. Тістечка і тортики тут ні до чого. І зовсім сумна новина – надлишок солодкого швидко вилучається з крові і до нейронів не потрапляє",– зазначила Супрун.

Чиновниця додала, що хоча солодка і жирна їжа і дає тимчасове задоволення, але в підсумку не допомагає, тільки робить людей млявими і сонними.

"Натомість обмеження калорій і заняття спортом ще і як "запускають" роботу мозку. Вони сприяють утворенню так званого нейротрофного фактора мозку (brain-derived neurotrophic factor, BDNF), що сприяє виживанню нейронів і їх взаємодії – а значить, навчання і пам'яті", – підкреслила вона.

Також, Супрун підкреслила, що для підтримання мозку і здоров'я всього організму в цілому, вчені радять харчуватися збалансовано, різноманітно, уникати жирного і солодкого, бути фізично активними, і досить відпочивати.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.