Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

В Україні заборонили популярний антисептик

Найдовше місячне затемнення століття: де подивитись
У п'ятницю, 27 липня, відбудеться найдовше місячне затемнення XXI століття. При цьому Місяць забарвиться в червоно-коричневий колір через тінь Землі, через яку буде проходити. Українські Новини дізналися, як буде відбуватися це унікальне астрономічне явище, де його найзручніше спостерігати і які воно може мати наслідки.

Затемнення триватиме одну годину і 43 хвилини. А часткове триватиме три години і 55 хвилин.

Природному супутнику знадобиться більше, ніж за звичай часу, щоб вийти з тіні, через те, що 27 липня Місяць буде в апогеї - на самій далекій точці своєї орбіти по відношенню до нашої планети.

Де подивитися в Україні?

На якийсь час "кривава луна" зникне з очей над більшою частиною Європи, Азії, Австралії, Африки і Південної Америки. У небі над Антарктидою його теж можна буде спостерігати. Повне місячне затемнення побачать лише в Африці, Азії і на Близькому Сході.

Але також буде видно затемнення в Україны, хоча йому буде перешкоджати положення Місяця трохи вище горизонту.

Затемнення в східній Європі буде видно відразу після сходу Місяця і розпочнеться о 21:30.

Українці зможуть спостерігати за затемненням з 21:24. У повну фазу воно увійде о 22:30, а його пік припаде на 23:22.

Найзручніше місце для спостереження за затемненням буде далеко від міста, де легке забруднення повітря не буде ускладнювати спостереження за видовищем

Як це буде відбуватися?

Місячне затемнення виходить, коли Місяць проходить через тінь Землі. Спочатку вона злегка затемнює природний супутник. Потім поступово перекриває Місяць. Затемнення почнеться, коли Місяць буде в так званому апогеї або в точці на орбіті, розташованій найдалі від Землі. Відстань між нашою планетою і її природним супутником складе трохи більше 406 000 км.

Що радять астрологи?

Астрологи кажуть, що традиційно затемнення робить людей більш агресивними, ніж зазвичай. Так що за кілька днів до події і після нього варто максимально уникати конфліктів - інакше вони можуть стати більш серйозними, ніж могли б.

Нинішнє затемнення відбудеться у великому протистоянні з Марсом. Астрологи вважають, що в такі періоди дуже можливі доленосні події, які сильно впливають на життя людей. Вони вірять, що місячне затемнення дає людині шанс зважитися на глобальні зміни в житті. При цьому від реальних кроків і вчинків рекомендується поки що утриматися.

Також вважається, що під час затемнень в людей може посилитися бажання зробити що-небудь заборонене або погане, тому варто трохи краще контролювати свої думки.

Що до самопочуття, то можливо погіршення настрою. Також не виключені головні болі у метеозалежних людей.

Що робити не можна?

Як радять астрологи, під час сонячних і місячних затемнень (за три години до і після моменту самого затемнення) не варто подорожувати, приймати їжу, вести авто. Також варто уникати ділових і комерційних дій, великих покупок, а також великих скупчень людей.

Що потрібно зробити в ніч місячного затемнення?

У день місячного затемнення слід позбавлятися від шкідливих звичок: кидати курити, вживати алкоголь і наркотики, звільнятися від психологічних залежностей, а також від ігрової залежності. Якщо цього не зробити зараз, в період затемнення, то шкідливі звички і нездорові прихильності, як вважають астрологи, в найближчий рік обернуться великими проблемами.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.