Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Згода іншого з батьків на виїзд дитини за кордон більше не потрібна

Згода іншого з батьків на виїзд дитини за кордон більше не потрібна
Якщо виїзд за кордон відповідає інтересам дитини, то для зміни країни проживання згода одного з батьків вже не потрібна, навіть коли Сімейний кодекс гарантує право бачитися з дитиною після розлучення. Так вирішив Верховний суд України.
Такий вердик виніс ВСУ при розгляді справи розлученої пари, що має спільну маленьку дитину, яку її матір намагається вивезти до Франції, до свого нового чоловіка, проти чого протестує батько-українець.

Судді закликали, насамперед, керуватися інтересами дитини, навіть якщо рідному батькові не подобається від’їзд дитини з країни назавжди разом із матір’ю.

Нагадаємо, особи, які не досягли 14-річного віку, можуть покидати території України тільки за згодою обох батьків та в супроводі повнолітніх осіб. За небажанням давати дозвіл одного з подружжя, таке рішення може винести суд.

Нагадаємо також, що для боржників, які мають заборгованість щодо сплати аліментів, що перевищує шість місяців, будуть застосовуватися засоби для примусового виконання рішень. При тому боржникам буде заборонено виїжджати за кордон.

Як раніше зазначала “Народна Правда”, минули ті часи, коли діти рокали чекали виплати аліментів. Тепер українські судизможуть у триденний строк видавати наказ про стягнення з боржника аліментів, не чекаючи його приходу у суд і дачі пояснень.

Нагадаємо, що через помсту чоловіки часто не дають колишнім дружинам дозволу на поїздки дітей за кордон. У новому законопроекті передбачено, що якщо батько не платить аліментів, то його дозвіл не потрібний.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.