Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Карпатському біосферному заповіднику - 50 (ФОТО)

З нагоди 50-річчя заснування Карпатського біосферного заповідника, сьогодні, 23 жовтня, у приміщенні районної ради відбулася міжнародна наукова конференція, під час якої обговорили проблеми збереження гірських екосистем та сталого використання біологічних ресурсів Карпат, повідомляє прес-служба Рахівської районної державної адміністрації.  
                      
У першій частині заходу відбувалося урочисте пленарне засідання, у другій частині – секційні засідання та круглі столи. Серед запрошених науковці, представники органів влади, природоохоронних установ та громадських організацій із України та закордоння.

Вітали учасників конференції депутат Верховної ради Микола Княжицький, представник Міністерства екології, директор департаменту екомережі та природно-заповідного фонду Віктор Клід, голова Рахівської районної державної адміністрації Павло Басараба, голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій, представники іноземних делегацій та громадські діячі.

За сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток територій та об’єктів природно-заповідного фонду в області, високий професіоналізм та з нагоди 50-річчя від дня створення Карпатського заповідника, голова Рахівської РДА Павло Басараба, вручив почесні грамоти ОДА двом працівникам Карпатського біосферного заповідника. У вітанні до учасників конференції, він зокрема, відмітив те, що об’єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО „Букові праліси Карпат”, становить надзвичайну цінність, а біосферний заповідник забезпечує його збереження. Від імені обласної влади подякував за роботу, проведену науковцями та працівниками природоохоронної установи.

На пленарних та секційних засіданнях науковці презентували й обговорили десятки доповідей та повідомлень, про нові дослідження у сфері збереження гірських екосистем та сталого використання біологічних ресурсів Карпат.

Конференція продовжить свою роботу і завтра, програмою передбачено екскурсію до пралісів Чорногори та сходження на найвищу вершину українських Карпат – Говерлу. 






























Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.