Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Писанка — символ України!

Писанка — символ України, національне культурне надбання, котре репрезентує неповторну сутність українського народу та нерозривну єдність з попередніми поколіннями, повідомляє прес-служба Рахівської РДА.


З метою залучення школярів до системи культурних і духовних цінностей, історичної спадщини українського народу та традицій гуцульської культури, 21 березня у Будинку культури було проведено районний етап конкурсу ,,Воскресни, писанко!”.
У заході взяли участь загальноосвітні та дошкільні заклади району. Учні мали змогу продемонструвати різноманітні техніки розпису писанок. На конкурсі було представлено понад шістдесят  експозицій, котрі відповідали усім вимогам і традиціям українського писанкарства, так і абсолютно оригінальні писанки, скажімо, розфарбовані звичайнісіньким лаком для нігтів чи то оздоблені різноманітними декоративними камінцями. Такий незвичайний формат конкурсу, не обмежував учасників у прояві їхньої індивідуальності та фантазії.
Привітати учасників конкурсу завітали почесні гості – голова Рахівської районної державної адміністрації Павло Басараба і голова районної ради Василь Дан.
- Сподіваємося, що ця виставка-конкурс — це лише перший етап у відновленні і збереженні традицій писанкарства, що в майбутньому школярі Рахівщини ще не раз потішать нас надзвичайними витворами, у які вони вкладають душу, та знову принесуть району перше місце на обласному етапі конкурсу, - зазначив керівник району Павло Басараба.
Переможцями серед загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів стали: І місце – Білинська ЗОШ І-ІІІ ст., ІІ місце – Річанська ЗОШ І-ІІІ ст., Лугівська ЗОШ І-ІІІ ст., ІІІ місце – Лазещинська ЗОШ І-ІІІ ст., Великобичківська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ст..
Серед дошкільних навчальних закладів: І місце – ДНЗ № 2 с. Косівська Поляна, ІІ місце – ДНЗ № 1 м. Рахів, ДНЗ № 5 смт. Великий Бичків, ІІІ місце – ДНЗ с. Чорна Тиса та ДНЗ с. Богдан.

У номінації ,,Писанка” переможці розподілилися наступним чином: у під-номінації ,,Традиційна писанка розтопленим воском (батикова техніка)” – Рахівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 3, ,,Дряпанка” – Діловецька ЗОШ І-ІІІ ст., ,,Мальованка” – Рахівський РБДЮТ, ,,Виготовлена у техніці квілінг” – Рахівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, ,,Зернівка” – Кобилецько-Полянська ЗОШ І-ІІІ ст., ,,Прикрашена бісером” – Чорнотисянська ЗОШ І-ІІІ ст., ,,Виготовлена з глини” – Рахівський районний центр науково-технічної творчості та у номінації ,,Великодній рушни” – ІІІ місце отримала Росішківська ЗОШ І-ІІІ ст., ІІ місце – Рахівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, І місце – Розтоківська ЗОШ І-ІІІ ст..

Вже, 29 березня, найкращі експозиції Рахівщина представить на обласному фестивалі-конкурсі ,,Воскресни, писанко!”.









































Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.