Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Лісівники Рахівщини закликають зберегти первоцвіти

З метою збереження ранньовесняної флори під час вегетаційного періоду, щороку у весняний період триває акція «Первоцвіт -2018». Саме з такими закликами звертаються працівники Рахівського лісодослідного господарства.



Провідний інженер з охорони лісу ДП «Рахівське ЛДГ» Ростислав Бузаш розповідає, що до акції, на підставі узгодженого плану спільних дій, залучатимуться працівники Національної Поліції, громадські інспекторами з охорони довкілля, державна лісова охорона лісгоспу та представники органів виконавчої влади.
Для збереження первоцвітів державна лісова охорона ДП «Рахівське ЛДГ» звертається до мешканців нашого краю з проханням проявляти екологічну свідомість та не купувати, не продавати і просто не зривати весняних квітів. Адже первоцвіти: шафран Гейфеля (Crocus heuffelianus Herb), підсніжник білосніжний (Galanthusnivalis.L.), нарцис вузьколистий (Narcissjs angustifolius Curtis), білоцвіт весняний (Leucojum vemum L.), та сон-трава біла (Pulsatilla alba Reichenb) занесені до Червоної книги України є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення. Звернутаємо увагу й на те, що порушенням вважається не лише вилучення рослин з природного середовища та продаж, а й придбання рослин, та карається накладенням штрафу, повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.
Наголошуємо, що на громадян, які незаконно збиратимуть й реалізовуватимуть первоцвіти, будуть складені протоколи про адміністративні правопорушення, які у відповідності до ст.257 КУпАП будуть направлені в суди для вирішення питання щодо притягнення винних осіб до відповідальності. За порушення вимог природоохоронного законодавства передбачена відповідальність за ст. 88-1 ч. 1, ч. 2 та ст. 90 КупАП. Так, відповідно до ч.І ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 340 до 850 грн. із конфіскацією об’єктів рослинного світу. Згідно ч.2 ст. 88-1 ті самі дії, вчинені щодо об’єктів рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 грн. із конфіскацією об’єктів рослинного світу, а також передбачене відшкодування в державну казну за одну знищену рослину, яке становить від 49 до 62 гривень. Отож, давайте охороняти навколишнє середовище спільно. Приєднуйтеся до акції “Первоцвіт-2018” заради збереження унікальної природи Українських Карпат!

«Карпатський об’єктив»





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.