Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Петрос: гора на Закарпатті, яку варто підкорити (фото)

Гора Петрос - одна з найвищих вершин гірського масиву Чорногора, популярний об'єкт пішохідного туризму, з якого відкриваються неймовірні краєвиди

Петрос — гора в Українських Карпатах, у Рахівському районі Закарпатської області. Одна з найвищих вершин гірського масиву Чорногора. Висота — 2020 м. Розташована у північно-західній частині масиву між горами Шешул (на південному заході) і Говерла (на сході).
Західний і південно-західний схили круті з численними кам’яними розсипищами, північний та північно-східний — урвисті, зі скельними виступами. Є давньольодовикові форми рельєфу.



giFull (1)
Краєвиди з Петроса майже такі ж, як із Говерли. Особливо гарно виглядає головний хребет Чорногори, який можна спостерігати по всій його довжині — від Говерли до Попа Івана. Чіткіше, ніж з Говерли, видно Близницю і за нею — ряд полонин хребта Свидівець.
giFull (2)
На північно-західних схилах гори бере початок струмок Кевеле, лівий доплив Чорної Тиси. На північних — струмок Козменщик, що проходить попри одноіменний туристичний притулок та далі у с. Лазещина.
За матеріалами: http://www.rakhiv.in




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.