Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Відпустка на морі? Шукаємо альтернативи з Doba.ua

Останнім часом все більше українців відмовляються від звичайного відпочинку на пляжі на користь інших форматів. На те є пояснення: погоня за яскравими враженнями, бажання спробувати щось нове, прагнення отримати якісний відпочинок за прийнятну ціну та інші причини. Нам стало цікаво, яким напрямкам українці надають перевагу та чому. Тож разом із порталом Doba.ua ми запитали в українців, які альтернативи пляжному відпочинку вони для себе обрали.
Ігор, 26 років
«Я працюю програмістом, тому не прив’язаний до офісу і можу подорожувати більше, ніж двічі на рік. Саме цей факт дозволяє відчути себе по-справжньому вільним і наважитися на авантюру. Лежати тюленем на пляжі я перестав ще років 5 тому, коли зрозумів, що мені просто нудно, і після такого відпочинку спогадів – нуль. Тому вирішив кардинально змінити стиль подорожей: тепер за кожної нагоди хапаю рюкзак і їду Україною автостопом. Ніколи не знаю, де опинюся, але від того стає ще цікавіше. Сплю де доведеться: інколи в лісі, у наметі неподалік від дороги, коли потрапляю у міста, вирішенням проблеми стає оренда квартир. Тернопіль, Ужгород, Вінниця, Житомир – це тільки початок мого списку. Але залишилося ще стільки міст, де хочу побувати. В ідеалі – вирушити закордон. Але поки не об’їздив Україну, не беруся за такі глобальні плани».


Таня, 31 рік
«Я дуже люблю відпочинок на пляжі і не можу собі в цьому відмовити. Не обов'язково, щоб це було саме морське узбережжя, але щороку бодай два дні проводжу у приморських містах: гуляю, купаюся, засмагаю.
Але все одно не розумію людей, які можуть провести так усю відпустку. Ось побув біля води кілька днів і все, можна рухатися далі. Я, наприклад, постійно тікаю з Києва до Львова. Але не бродити по центру міста, як це робить більшість туристів, а стати його частиною. Для мене це справжній релакс: зняти квартиру у Львові, у якомусь тихому районі, відключити телефон і стати на тиждень звичайним жителем цього міста. У такі дні я тримаюся осторонь популярних туристичних місць і просто гуляю двориками, читаю книги і спілкуюся з місцевими. Збоку це може здатися нудним, але в порівнянні з життям у столиці – справжній рай на Землі. Рекомендую!»

Іра, 19 років
«Я не можу похизуватися великим досвідом мандрівок, бо коли була менша, ми з родиною не подорожували, а саму мене тим паче ніхто б не відпустив. Зараз вже ніби доросла, але через університет вільного часу зовсім немає.
Вирішила залізно: цього літа їду у подорож! Подруга одразу знайшла «все включено» в Єгипті за смішні гроші, але я чомусь не хочу, занадто вже не авантюрно. Тому знайшла однодумців і… ми їдемо в тур музичними фестивалями! В Україні, до речі, їх стільки, що на всі встигнути просто неможливо, тому ми обрали кілька найцікавіших, на яких і відірвемося цього літа.
Мені здається, таким і має бути відпочинок: драйвовим, насиченим і трохи непередбачуваним. За нашим планом ми зможемо змінити 5 видів транспорту, заночувати в наметах, зняти квартиру в Чернівцях і навіть зупинитися у каучсерферів! Це буде круто!»




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.