Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вчені назвали смертельну дозу кави

Рішення було прийнято після того, як фахівці Школи громадської охорони здоров’я при Університеті Південної Кароліни вивчили вплив кави на смертність людей без прив’язки до конкретних причин.

Якщо ви кавоман, то зверніть увагу. Учені проаналізували спосіб життя і здоров’я кавоманів і прийшли до висновку про те, що вживати ароматний напій потрібно все ж помірно.
«Кава має побічні ефекти, що характеризуються викидами в кров адреналіну, пригнічує вивільнення інсуліну. Також через каву підвищується кров’яний тиск. Чотири чашки кави, випиті за день, збільшують ризик смерті на 50%», – таке резюме було зроблено авторами дослідницького проекту.
Фахівці вивчили дані про 33,9 тис. чоловіків і 10 тис. жінок віком від 20 до 87 років. З числа цих учасників за час дослідження померло понад 2,5 тисяч осіб. Майже третина з них (32%) померли в результаті наслідків серцево-судинних захворювань.
Далеко не всі випробовувані були любителями кави. Дослідники порівняли показники здоров’я і смертності тих, хто був байдужий до напою, і тих, хто його любив і пив у великій кількості. Це зіставлення спонукало авторів роботи зробити певні висновки.
Зокрема, виявилося, що серед чоловіків смертність була трохи вища в групі любителів кави. Але її показники різко збільшувалися у зв’язку з великою кількістю напою, який споживається.
«Ризик смерті у шанувальників кави, які випивали менше 4 чашок в день, був незрівнянний з тим, якщо чоловіки випивали більше чотирьох чашок кави – смертність в цьому випадку збільшувалася до 56%. Такий ж взаємозв’язок між кількістю кави, яка обчислюється 4-ма чашками і смертністю, ми спостерігали і у жінок», – розповіли вчені.
Може здатися, що кава підвищує смертність, впливаючи на серце. Але вчені заявили, що саме на серцево-судинну смертність вживання кави якраз і не робить впливу. Наприклад, вони виявили, що у віці після 55 років, коли ризик серцевих хвороб різко підвищується, вживання кави ніяк не сприяє такому зростанню.
У підсумку дослідниками був зроблений висновок про те, що на збільшення смертності серед любителів кави впливає не вживання напою як таке, а властиві кавоманам малорухливий спосіб життя і куріння. Також важливим чинником, яким не можна знехтувати, є генетика. В першу чергу, саме завдяки їй людина відчуває смак кави і стає пристрасним любителем цього напою.






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.