Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Пауло Коельо: п'ять життєвих уроків

Ми всі алхіміки, які володіємо силою вибудувати своє ідеальне життя.

«Скажіть своєму серцю, що страх страждання гірше самого страждання. І що жодне серце не страждало, коли шукало свою мрію», - Пауло Коельо, інформує UkrMedia.
Читання - це навик, який дозволяє нам зануритися у внутрішній світ найвеличніших мислителів, істориків та лідерів рухів. Однією з таких особистостей є Пауло Коельо, а його роман «Алхімік» - це відмінний приклад книги, який залишає слід у житті людини, яка прочитала її.
Ми всі алхіміки, які володіємо силою вибудувати своє ідеальне життя. Алхімія означає трансформацію або створення чого-небудь за допомогою якогось магічного процесу. Дійсно, проектування свого власного життя з нуля, на основі своєї мрії - це не що інше, як магія.
Кому з нас вдалося зробити це? Лише жменьці людей. Але шанс втілити свою мрію в життя має кожен з нас. Головне, не втрачати час даремно і скористатися своїм шансом з допомогою реальних дій.
Часом те, що вам потрібно, залишилося на початку ваших пошуків. Часто на нашому шляху до успіху і самореалізації ми усвідомлюємо, що все, чого ми хотіли і в чому потребували, було саме там, де ми почали свій шлях.
Ми намагаємося відшукати те, що нас ощасливить, десь у зовнішньому світі. Але чи варто витрачати сили даремно, тому що все, що нам потрібно, вже є всередині нас? А ми цього не розуміємо, тому намагаємося знайти своє щастя в грошах, славі, владі.
Іронія цих пошуків полягає в тому, що якщо ви хочете поліпшити своє життя, зробити його успішніше, то значить, ви вже є успішною людиною. Перш ніж почати пошуки щастя, пам'ятайте, що ви вже володієте усіма можливостями для досягнення успіху. Здатність навчатися величезної кількості різних навичок і знань дозволить вам виробити наполегливість і одночасно з цим розвинути гнучкість мислення.
Ваша місія - це основа вашого життя. Всі люди потребують розуміння своєї місії. Це те, завдяки чому ви визначаєте свою мету, до якої починаєте рух. Розуміння того, чому ви цим займаєтеся, примушує вас бути більш відданим своїй справі, крім того, ви знаходите спокій, і перспектива вашого майбутнього прояснюється.
Взаємини з членами сім'ї, друзями і другою половиною стають набагато кращими, адже до вас приходить розуміння, що ваше життя присвячене досягненню реальної мети. Ви щодня робите ще один крок у заданому напрямку, що наповнює ваше життя щирою пристрастю. Ваше матеріальне становище покращується, тому що ви робите свою справу зі справжньою любов'ю. Думаю, що ви усвідомлюєте, чому розуміння життєвої місії полегшує ваше життя в цілому. Це виходить за рамки вашого особистого життя. Ви тим самим відкриваєте своє серце для всього світу і створюєте цінності для поколінь, які прийдуть після вас.
В романі описана ситуація, коли головний персонаж Сантьяго постає перед вибором між своєю любов'ю до Фатіми і своєю місією. Він прямує до ворожки, яка говорить йому, що якщо він зробить вибір на користь любові, то знайде щастя, але лише на певний проміжок часу. Той її не слухається, і село, де він жив, занурюється в хаос,оскільки він робив свою справу не від щирого серця. У підсумку він вирішує залишити кохану і продовжити місію. В результаті у нього виходить повернути любов і відновити стосунки з Фатімою після того, як він виконав свою головну мету.
Ця історія може бути застосовна до кожного з нас. Якщо ви не готові пожертвувати чимось заради вашої вищої мети, це не призведе ні до чого хорошого.
Процес подорожі важливіше пункту призначення. Свідомістю багатьох людей повністю заволодіває прагнення до мети.
«Якщо б у мене вийшло досягти...», «Якби у мене вистачило на це сил...», «Якщо б я оволодів цим...». Подібний спосіб мислення не має сенсу, оскільки все, що ми в дійсності маємо, це справжній момент. Це означає, що ви завжди повинні жити тут і зараз. Якщо ми не відчуваємо задоволення від життя прямо тут і зараз, значить, ми брешемо самі собі. Ми відсуваємо щастя до того часу, яке може ніколи не настати. Це серйозний привід, щоб розділити свою велику мрію на кілька невеликих цілей і працювати над ними кожен день.
Що в реальності погано для нас, так це не дозволяти собі відчувати щастя в самій подорожі. Ми можемо і повинні відчувати гордість за те, чого ми вже досягли, володіти чіткою метою в майбутньому і не припиняти свій особистісний ріст.
Не дозволяйте собі лаяти себе за те, що ви поки ще не там, де хотіли б опинитися. Ви обов'язково будете в цьому місці, і те, що ви переживаєте зараз, це частина вашої подорожі, в якій ви дійсно потребуєте.
«Скажіть своєму серцю, що страх страждання гірше самого страждання. І що жодне серце не страждало, коли шукало свою мрію», - Пауло Коельо.
Перед справжнім натхненням ви відчуєте тисячі невдач. Перед тим, як ваше життя поверне в потрібну сторону, вам судилося випробувати величезне число невдач і всяких інших неприємних ситуацій. І вам варто сказати «дякую» долі за ці випробовування.
Уявіть собі, що це двері, які ведуть до того, чого ви бажаєте. Ви просто проходите через них і опиняєтеся на іншій стороні - там, де ви знайдете свою мету. Без цих невдач ви не пізнаєте успіху. Тому змініть своє ставлення до них і сприймайте їх появу з радістю, адже вони роблять вас ще на один крок ближче до успіху. Але не варто плутати короткочасну невдачу з провалом. А повним провалом для вас стане відмова від слідування своїй мрії через те, що ви перестанете вірити у власні сили.
Якщо ви не відчуваєте готовність боротися за все, чого ви дійсно хочете, то тоді ви цього просто не заслуговуєте. Світ постійно буде відчувати вашу волю до успіху, щоб підім'яти під себе. Проходячи ці випробовування, ніколи не опускайте руки. Посмійтеся їм в обличчя і скажіть: «Ну давай!»




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.