Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

18 неймовірних фактів про людський організм

Ви думаєте, що знаєте про людський організм все, але ви помиляєтесь. Вам точно буде цікаво дізнатися деякі дивовижні факти про людське тіло.

Протягом століть людське тіло було предметом досліджень і експериментів, і навіть стало причиною винаходів, таких як фотоапарат та Ейфелева вежа, прототипом якої була стегнова кістка. Ви думаєте, що знаєте про людський організм все, але ви помиляєтесь.
Вам точно буде цікаво дізнатися деякі дивовижні факти про людське тіло.
Людське тіло може витримати удар блискавки
9 з 10 людей, яких колись вражали блискавки, успішно пережили цю зустріч. Це навіть не залежить від віку тіла людини, оскільки вік людей, що вижили, коливається від дітей до 50-річних людей.
Зубний біль і головний біль пов'язані між собою
Ви коли-небудь помітили, що ваш зубний біль пов'язаний з головним болем? Це не випадково - завдяки трійчастому нерву, який проходить через вашу щелепу до голови, обидва типи болю зазвичай йдуть рука об руку.
Мозок людини може бути більш активним під час сну
Етапи сну людини були виявлені в 1950-х роках, і за даними досліджень, наш мозок буває більш зайнятий, коли спить, ніж коли ми прокинулись..
Людина - єдина істота, яка може червоніти
Почервоніння - це психологічна та фізична реакція на наше оточення, почервоніння можна назвати унікальною властивістю людини, тому що люди є єдиними істотами на Землі, які вміють це робити!
Наш мозок не може відчувати біль, але потребує чверть кисню тіла
Наш мозок не має ніяких нервових закінчень, щоб реагувати на біль чи пошкодження. Однак для того, щоб він функціонував, потрібно до 25% всього кисню, який отримує ваш організм.
Волосся на обличчя росте найшвидше на тілі
Якщо ви коли-небудь запитаєте чоловіків про це, вони точно погодяться, бо їм доводиться стикатися з цим фактом кожен день, коли їм треба голитись. Це, напевно, добре, що багато жінок вважають бородатих хлопців привабливим, чи не так?
Ніготь на середньому пальці росте швидше, ніж інші нігті
Можливо, це не зовсім добре для манікюру, але це абсолютно вірно: середній ніготь росте найшвидше.
Довжина всіх ваших кровоносних судин дійсно вражає
Якщо ви візьмете кожну судину в своєму тілі і викладете їх у одну пряму, вони складуть довжину 96 000 кілометрів у дітей та колосальні 160 000 кілометрів у дорослих.
Жіноче серце б'ється швидше
Канадські вчені виявили, що жіноче серце працює швидше чоловічого серця. Воно має майже на 10 ударів більше на хвилину.
Печінка людини виконує понад 500 функцій
Печінка працьовита, як бджола, - вона робить все, починаючи від фільтрування крові, розщеплення та поглинання жирів, обробки холестерину та деяких вітамінів і багато чого іншого!
Кислота у вашому шлунку може розщепити метал
Ви можете уявити собі, що ви постійно носите мішок надзвичайно потужної кислоти? Ми не радимо вам випробовувати на вашому власному шлунку, але знайте - кислота у шлунку здатна розчинити метал.
Ваші ноги можуть виділяти приблизно літр води в напружений день
Ваші ноги мають 500000 потових залоз, так що вони можуть виробляти до 1 літра поту в день.
Кашель може досягати великої швидкості
Ваш кашель може досягти швидкості 80 кілометрів на годину, тому це швидше, ніж дозволене обмеження швидкості автомобіля в межах міста.
Перший триместр вагітності приносить дивні сни
Хіба це не вірно, що на ранніх стадіях вагітності жінкам сняться жаби, черв'яки і квіти в горщиках? Це може мати цікаве психологічне значення або взагалі не мати сенсу, але хіба ми можемо не погодитися з тим, що вагітні жінки проходять досить багато випробувань?
У якийсь момент свого життя ви були клітиною
Цей факт є простим, але дуже дивним - всі ми в якийсь момент, приблизно півгодини були не більше ніж однією клітиною.
Харчування впливає на наш слух
Хтось колись намагався просити когось зробити щось після хорошого обіду? Ну, якщо вони цього не зробили, це було не випадково. Це тому, що після важкої їжі наш слух (як і рівень енергії) погіршується.
Смакові відчуття погіршуються з віком
Пам'ятаєте, що ви колись відрізняли на смак сорти оливок? А зараз вони всі на один смак. Це стається через те, що із процесом старіння ми втрачаємо чутливість до смаку, а до 60 років люди зазвичай втрачають до 40% своїх відчуттів смаку.
Сонячні опіки впливають на ваш кровотік
Ультрафіолетові промені, отримані нашою шкірою під час сонячного опіку, впливають на поверхневий шар нашої судинної системи руйнівним шляхом. Ще одна вагома причина використовувати сонцезахисний крем!




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.