Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Як прискорити метаболізм: 3 головних правила

Якщо ви хочете залишатися стрункими, не вдаючись до дієт, варто подумати над тим, як змінити звичний спосіб життя і активізувати обмін речовин. Щоб прискорити метаболізм, потрібно дотримуватися трьох найголовніших правила. Про це пише “Медицина 2.0”.
1. Їжте правильно
Не пропускайте сніданок. Обов’язково стежте за тим, щоб отримати достатню кількість білка. Оптимальна кількість – 35 грамів.
Пийте достатньо води. Якщо рідини не вистачає, організм переробляє менше калорій.
Як не абсурдно це звучить, сувора дієта теж може уповільнити обмін речовин на 20%. Коли калорій занадто мало, організм переходить на “екстрений” режим, намагаючись вижити в стресовій ситуації і зробити якомога більше запасів на майбутнє.
Перегляньте режим харчування. Багато хто впевнений, що дробове харчування активізує метаболізм, але насправді універсального рецепту не існує. Для кого-то дробове харчування (5-6 разів на день, невеликими порціями) дійсно виявляється ефективним. Але є і ті, хто не може тверезо оцінити розмір порції і при такому підході з’їдає дуже багато. В цьому випадку яким би активним не був ваш метаболізм, ви все одно наберете вагу. Для кого-то, навпаки, триразове харчування виявляється не під силу: перерви між прийомами їжі занадто великі, і голод стає таким сильним, що змушує переїдати.
Спробуйте поекспериментувати, щоб знайти оптимальний режим. Слідкуйте за почуттям голоду протягом дня, ведіть щоденник харчування. Заносите в нього всі страви і напої. Це дозволить вам адекватно оцінити обсяг калорій, що поглинаються і вибудувати план харчування на майбутнє.
2. Рухайтеся правильно
Почніть ранок з зарядки. Обов’язково знайдіть час для тренування до сніданку !. Займаючись перед їжею, можна спалити на 20% більше калорій. Почніть з силових вправ (в ідеалі 15 хвилин), а потім переходите до кардіо-навантаження (ще 20 хвилин). Саме така послідовність виявляється найефективнішою в боротьбі з жировими відкладеннями і допомагає прискорити метаболізм.
Влаштуйте прогулянку в середині дня. Пройдіться до найближчого поштового відділення або просто зробіть кілька кіл по офісної парковці. Поспішати не обов’язково – півгодинна прогулянка з середньою швидкістю 3-4 км на годину дозволить вам спалити 100 калорій і підняти настрій.
Рухайтеся більше протягом дня. Ось простий приклад: якщо ви протягом години відповідаєте на дзвінки, сидячи за робочим столом, ви витратите 15 ккал. Але якщо ви будете розмовляти стоячи, то витратите вже 100 ккал! Такий підхід медики називають неспортивної фізичною активністю. При найближчому розгляді виявляється, що виконуючи звичайні справи, ви можете спалити до 800 додаткових калорій в день, просто піднявшись зі стільця. Деякі прийоми неспортивної фізичної активності добре знайомі всім: відмовтеся від ліфта і піднімайтеся по сходах, замість того щоб відправити колезі електронного листа, встаньте і пройдіть в сусідній кабінет, пройдіть пішки одну автобусну зупинку. Але є і маленькі хитрощі: поки ксерокопіруете документи на роботі, зробіть розтяжку і розімніть руки. А поки вдома закипає чайник, виконайте декілька нахилів в сторону.
3. Позбавтеся від стресу
Спробуйте медитацію. Хвилювання теж уповільнюють метаболізм, тому потрібно вміти знімати стрес. Коли ви постійно перебуваєте в стані тривоги, організм починає інакше засвоювати їжу, і ви можете набрати вагу, навіть якщо харчуєтеся і рухаєтеся, як зазвичай. Регулярна практика йоги і медитації допоможуть вам істотно знизити рівень гормонів стресу і прискорити метаболізм.
Оточіть себе коханими ароматами. Натуральні ароматичні масла (іланг-іланг, лаванда, майоран) допоможуть заспокоїтися. Нанесіть кілька крапель олії на ватний диск і насолодитеся ароматом і гармонією.
Лягайте спати до 23.00. Нестача сну може призвести відразу до декількох неприємних наслідків для вашої фігури. По-перше, вам доведеться заповнювати нестачу енергії за допомогою їжі. По-друге, ви можете стати раздражительнее. Тому дуже важливо спати достатню кількість годин.
Більше актуальних новин дивіться в програмі “Свідок” на телеканалі НТН по буднях – 8.30, 12.30, 16.30, 19.00, 23.15, і щосуботи о 19.00.
                                              




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.