Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Сучасний ранок: чим замінити каву

Підбірка для тих, хто з якихось причин вирішив зменшити споживання класичної кави або зовсім від неї відмовитись, але все рівно бажає залишатися бадьорим. Спойлер - про цикорій та чай згадувати не будемо, разом із harchi.info.

Золоте лате

Додайте у склянку молока половину чайної ложки куркуми, дрібку імбиру, кориці та кардамону, доведіть отриману суміш до кипіння та подавайте на стіл - золоте лате готове. Чудова альтернатива каві: напій не тільки бадьорить, а й допомагає впоратися із застудами та чинить протизапальну дію на організм.

Кава з жолудя

Хоча у назві є слово "кава", у напої кофеїну немає. Зрештою, у нього багато інших плюсів: він допомагає зняти спазми та набряки, а також активізувати весь організм перед важким днем. Продається порошок з жолудя у звичайних магазинах або аптеках, а готується дуже легко - ложку суміші заливають кип'ятком.

Зелений сік

Є багато рецептів зеленого соку, однак їх всіх об'єднує велика кількість використовуваної зелені. Наприклад, у блендері можна змішати шпинат, яблуко, лимон і додати невелику кількість імбиру - такий напій допоможе не лише вивести токсини з організму, а й збадьоритися.
 
Зелений сік


Ячмінна кава

Ячмінна кава готується у турці та володіє безліччю корисних властивостей: вона допомагає нормалізувати травлення та впоратися з хворобами нирок. Також у напої містяться магній, фосфор, кальцій, йод і цілий ряд вітамінів.

Імбирний напій

Наріжте на дрібні шматочки імбир та лимон, покладіть суміш у заварник, додавши трохи м'яти, і залийте усе кип'ятком. Через якийсь час ви отримаєте ідеальну альтернативу каві - бадьорливий та корисний імбирний напій. За смаком також можна додати мед.

Мугітя

Традиційний японський напій на основі смаженої неочищеної пшениці подається холодним і на смак чимось нагадує перші порошки-замінники кави. Можливо, не ідеальний смак, зате сам напій здатний зарядити людину енергією на цілий день.
 

Мугітя


Гранатовий сік

Ідеальний варіант для заміни кави під час обідньої перерви. Гранатовий сік бадьорить і містить масу корисних вітамінів. Єдине, з ним важливо не перестаратися, щоб не з'явилися проблеми з травленням. Також краще не пити його натщесерце.

Кава на основі кісточок груші

Якщо ви любите груші, то якраз час дізнатися, що користь є не лише від м'якоті цих плодів, а й від кісточок. Обсмажте їх на пательні, подрібніть і заварюйте так само, як звичайну каву - отриманий напій стане чудовим вибором для сніданку.

Бататова кава

Напій із висушеного та подрібненого батату досить близько за смаком нагадує кавовий і майже так же сильно активізує нервову систему - багато людей, відмовившись від кави, переходять саме на нього.
 
Бататова кава


Сік із паростків пшениці

17 амінокислот, 400 ферментів і майже 100 корисних мікроелементів - усе це міститься у соку з паростків пшениці. Такий напій краще всього купувати готовим, в аптеках або магазинах. Пити його можна протягом всього дня, хоча особливо корисним він буде зранку, коли потрібно збадьоритись.

Вода з лимонним соком

Найпростіший бадьорливий напій, про який більшість людей дарма забуває: якщо протягом доби пити воду, у яку додані скибочки лимону, це допоможе зберегти енергію на весь день.

Смузі з горіхами

Смузі не можна назвати дієтичним напоєм - швидше навпаки. Однак збадьорити смузі цілком здатні: головне вибирати варіанти з великим вмістом горіхів. Особливо хорошими у цьому випадку є рецепти з додаванням мигдалю та кеш'ю.
 
Смузі з горіхами


Кокосова вода

Останнім часом все більшою популярністю користується кокосова вода: сказати, що вона корисна для здоров'я, не можна, однак стати заміною каві завдяки своїй тонізуючій дії цілком може. Сьогодні такий напій не важко знайти у більшості продуктових магазинів.

Бурякове лате

Одна із наймодніших та актуальних альтернатив каві - бурякове лате. Робити його легко: до шоту бурякового соку додайте молочну пінку, а також мед і корицю за смаком. Вийде не тільки бадьорливий, а й дуже корисний напій приємного рожевого кольору.

Мінеральна вода з соком

Один із найпростіших тонізуючих рецептів - мінеральна вода з соком. Сік можна вибрати на власний смак, від яблучного до мультифруктового, і додати у склянку мінералки: такий напій, по-перше, менш шкідливий за солодку газовану воду, а по-друге, справді допомагає збадьоритись.
 
Мінеральна вода з соком




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.