Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вчені здивували заявою про те, що гризти нігті дуже корисно

Найчастіше звичка гризти нігті буває властива дітям трьох-чотирирічного віку і підліткам, але іноді зберігається на все життя. Зазвичай вона засуджується. Але, виявляється, гризти нігті не так вже й погано.

Про це повідомляє ukrhealth.

Нав’язливе бажання обкушувати нігті, або оніхофагія – це рефлекс, який спостерігається і у людиноподібних мавп. Обкушуючи відрослі нігті, вони забезпечують собі більш легке пересування по деревах. У суспільстві людей рефлекс теж може включитися, хоча нам і не потрібно жити в умовах джунглів. Але наявність такого рефлексу довгий час вважалося небезпечним – в основному, подібну пристрасть пов’язували з високим ризиком проникнення через ротову порожнину в організм шкідливих мікроорганізмів, які накопичуються під нігтями.

Однак дослідження, що проводилося вченими з Медичної школи Університету Макмастера в Онтаріо (Канада) показало, що організми з-під нігтів як раз підвищують захист людини перед захворюваннями, так як вони фактично тренують імунітет. Канадські фахівці з’ясували, що діти, які гризуть нігті, набагато рідше страждають алергіями.

«Ризик алергічних реакцій, астми та інших проявів ослаблення імунітету в групі дітей, які гризуть нігті, був на 11% нижче, ніж у підлітків без цієї звички», – повідомили дослідники.

Симптоматично, що раніше дослідження вчених з Нової Зеландії також свідчило про те, що діти та молодь з звичкою гризти нігті страждали алергією на 28% рідше однолітків, які не гризли нігті.


zik.ua




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.