Сіль міститься в тих продуктах харчування, в яких ми насилу підозрюємо надлишок солі. При цьому, сіль володіє цілющою силою, і її дефіцит у раціоні негативно впливає на самопочуття. Оскільки вчені кажуть, що надмірна любов до солоного може зіграти злий жарт і погано позначитися на здоров’ї, нижче публікуються п’ять назв продуктів, яких краще уникати їсти у великій кількості.
У нормі в день людині можна з’їдати не більше 5 грамів солі. На етикетках харчових продуктів можна виявити динатрійфосфат і глутамат натрію. Крістін Уортман, редактор жіночого видання women’s health вибрала п’ять продуктів харчування, які просто шокують підвищеним вмістом солі. Варто робити висновки, що ми вживаємо в їжу. Адже надлишок солі і солона їжа загрожують такими наслідками для організму:
це призводить до остеопорозу;
сіль підсилює симптоми бронхіальної астми;
сіль підвищує ризик утворення каміння в нирках;
через любов до солоного може виникнути інсульт;
розвивається рак шлунка;
спостерігаються порушення сну.
Вміст солі в продуктах
1. Один бублик містить 560 мг солі (24% рекомендованої добової дози солі). Випічка — лідер серед продуктів з підвищеним вмістом солі, тому що під час приготування десертів кулінари часто використовують харчову соду або розпушувач для тіста: відповідно, 1,280 мг солі міститься в 1 чайній ложці соді і 480 мг солі знаходиться в 1 чайній ложці розпушувача.
2. Півсклянки консервованих спагетті з соусом містить 440 мг солі (19% рекомендованої добової дози солі). Мало того, що в таких продуктах цукор додатковий міститься, так ще експерти відзначають високий вміст солі, що додається в процесі приготування томатного соусу.
3. У 227 мл консервованого овочевого соку міститься 410 мг солі (18% рекомендованої добової дози солі)При вживанні в їжу такого соку варто уникати продуктів з високим вмістом солі — це посилить навантаження на організм в цілому.
4. 1 скибочка американського сиру містить 240 мг солі (10% рекомендованої добової дози солі). Американський сир — молочний продукт, популярний в США, який виробляється з таких молочних продуктів:
з сичужних сирів;
з плавлених сирів;
з сиру;
з вершкового масла.
В американський сир додають спеції і наповнювачі шляхом плавлення сирної маси. Сири, які піддаються інтенсивній кулінарній обробці в процесі приготування, надмірно солоні. Зокрема, в продажу є такі молочні продукти з надмірним вмістом солі:
халлумі;
блакитний сир з пліснявою типу рокфор;
сир фета.
Халлумі — левантійский сир, він відомий в Європі кіпрської кухні. Цей сир виготовляється з суміші козячого молока і молока овець, хоча іноді містить і коров’яче молоко. Він має високу температуру плавлення, і тому його можна обсмажити або приготувати на грилі.
5. 1 склянка кукурудзяних пластівців (без молока) містить 270 мг (12% рекомендованої добової дози солі). Деякі злаки містять більше солі, ніж кукурудзяні чіпси (налічується 93 мг солі в 28 грамах чіпсів). Джерело: Likar.info
Поділитися
Коментарі
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.