Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Як підготувати автомобіль до зими

Україна – це регіон з різноманітним кліматом, де погодні умови у крайні сезони дуже різняться. Тому слід заздалегідь подумати про підготовку транспортного засобу до зими, щоб пересуватися з комфортом.

ПРОФІЛАКТИКТИЧНІ ДІЇ ПЕРЕД ЗИМОВИМ СЕЗОНОМ

Перевірка акумулятора. Значні перепади температур можуть скоротити час роботи акумулятора або повністю вивести його з ладу. Щоб уникнути цього, достатньо перевірити чистоту клем, напругу в розімкнутому ланцюзі (має становити 12,5-12,9 В), підтягнути кріплення.

Заміна фільтрів у салоні та двигуні допоможе машині в зимовий період уникати пилу та конденсату, які погіршують роботу внутрішніх систем машини. 

Огляд щіток склоочищувачів, оскільки за спекотної погоди гумові складові “двірників” можуть розсохнутися, взимку покритися наліддю, а від видимості на дорозі залежить безпека руху. 

ОБОВ'ЯЗКОВІ ПРОЦЕДУРИ ПІДГОТОВКИ МАШИНИ ДО ЗИМИ

Поставити зимові шини, матеріал яких м’якший та еластичніший за літні, що забезпечує краще зчеплення з поверхнею дороги, коли температура повітря сягає нижче +7° C. Варто обирати шини заздалегідь, для цього можно скористатися послугами спеціалізованих інтернет-магазинів, таких як ШипШина https://shyp-shyna.com.ua/catalogs/tyres/filter/season-zimova_shina та записатись у СТО, щоб уникнути черг під час початку сезону. 

Зимові шини поділяють на три основні типи: 

- шини для європейської зими підійдуть для поїздок містом,
- шиповані шини – найкращий варіант для засніженого бездоріжжя.
- нордичні нешиповані шини – середній варіант, мають хороші показники для мокрої та сухої дороги, поступаються шипованим на снігу та льоду, мають меншу ступінь комфорту, ніж європейський тип.

Перевірити всі рідини в автомобілі. Для систем охолодження і омивання скла існують спеціальні зимові засоби, які мають достатній запас міцності, щоб витримати нічні морози. Мастила для двигуна та трансмісії в холодний період краще обрати синтетичні.

Попіклуйтесь про свій транспортний засіб у зимовий період, щоб забезпечити належну безпеку собі та не створювати небезпечних ситуацій на дорозі. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.