Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Для чого потрібно регулярно перезавантажувати Wi-Fi роутер

Маленькі хитрощі, які вбережуть тебе від перебоїв сигналу.


Сучасним людям вже неможливо уявити своє життя без різних гаджетів і інтернету. У телефоні та комп'ютері часто зберігається дуже важлива інформація, а також особисті дані і фотографії. Причому у кожного члена сім'ї зазвичай є свій пристрій, через яке він працює і отримує доступ до інтернету, тому незамінною річчю для багатьох став Wi-Fi роутер. Але, як і будь-яке інше пристрій, роутер іноді «втомлюється» і дає збої в роботі, а його швидкість залишає бажати кращого. У такому випадку потрібно влаштувати йому перезавантаження і налагодити сигнал з допомогою деяких хитрощів, про які ми вам сьогодні розповімо. Користуючись нашими порадами, ви завжди зможете користуватися швидким і безперебійним підключенням до інтернету, інформує Ukr.Media.
Останні кілька років важко уявити наше життя без Інтернету. У кожної людини є настільки багато гаджетів, що будинок без роутера Wi-Fi уявити дуже складно.
Але нічого не буває ідеальним, і швидкість Wi-Fi бажає кращого.

Як перезавантажити роутер

Роутер можна уявити, як комп'ютер в мініатюрі: у нього теж є пам'ять, процесор і операційна система. А це означає, що час від часу йому теж потрібне перезавантаження. Зазвичай провайдери виділяють для кожного з твоїх особистих гаджетів тимчасові IP-адреси, щоб вони могли отримувати і відправляти дані. Постійні ж досить дорогі і зазвичай використовуються організаціями.
Тому IP-адресу свого смартфона або нетбука в будь-який момент може помінятися. А якщо роутер упустив цю зміну, йому не вдасться встановити з'єднання. Ось в такі моменти без перезапуску не обійтися.

Але враховуючи, що ти підключаєш до мережі все більше пристроїв: смартфони, смарт-ТВ, прилади системи безпеки з підключенням через вай-фай, - роутер, який ти купував навіть 2 роки тому, працює на межі своїх можливостей.
При перевантаженні мережі роутеру може не вистачити пам'яті, або він просто буде все більше сповільнюватися, поки вся система не зависне. При об'ємі вбудованої пам'яті не менше 1 Гб, звичайний бездротовий роутер просто не витримує такого потоку мережевих запитів. А швидкий перезапуск звільняє пам'ять від накопиченого сміття.

Способи перезавантаження роутера

Перезавантаження за допомогою кнопки включення
На задній панелі більшості ADSL-модемів та Wi-fi роутерів є невелика опукла кнопка Power або On/Off. Потрібно просто натиснути і відпустити її - цією дією ти вимкнеш харчування роутера. Через 30-40 секунд знову натисніть її і відпусти для включення.
Також можна відключити і включити блок живлення, але від цього можуть збитися налаштування. І для їх відновлення доведеться витратити якийсь час.

Через веб-інтерфейс

Це більш правильний, з апаратної точки зору, спосіб. Але часу він зажадає в рази більше. З іншого боку, коли немає фізичного доступу до роутера, то це єдиний спосіб його перезавантажити.

Перезавантажуємо маршрутизатора через telnet

Будь ADSL-модем, WiFi-роутер або GPON ONT термінал - це в першу чергу, як вже говорилося, мінікомп'ютер, у якого є своя операційна система, на якій піднято потрібні сервіси. Один з таких - telnet. Це спеціальний протокол, який дозволяє віддалено управляти пристроєм через комп'ютер з командного рядка.
Для підключення на комп'ютерах з Windows XP досить натиснути поєднання клавіш Win+R і в рядку «Відкрити» набрати команду: telnet IP-адресу. Та натиснути кнопку «ОК». У Windows 7 або Windows 8 трохи складніше, так як там спочатку не встановлено telnet. Щоб довго не гратися з його установкою, досить завантажити маленьку програму Putty або її клон - Kitty.
Якщо твоєму роутеру поки досить перезавантаження, щоб повернутися в нормальний стан, можна автоматизувати цю задачу, купивши адаптер живлення з таймером. Просто включаєш його в мережу і виставляєш час, в який він буде кожен день перезавантажувати роутер. Наприклад, коли всі сплять. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.