Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Їсти чи не їсти: вчені поставили крапку у вічній суперечці про локшину швидкого приготування

Бюджетний напівфабрикат делікатес часто найоптимальніший варіант для студентів, школярів, багатьох офісних працівників і не тільки. Практично кожен, хоч раз в житті їв локшину швидкого приготування, а деяким вона припала до смаку. Про шкоду цього продукту написано не мало. Медики попереджають, що вживаючи таку локшину страждає весь організм людини.

Нещодавно наукові співробітники Сибірського університету науки і технологій провели дослідження, в результаті якого з'ясували, що локшина швидкого приготування не призведе до отруєння, якщо їсти її в помірних обсягах, до того ж ця їжа пройшла всі перевірки, а значить придатна до поїдання.

Якщо до складу локшини входить сіль, крохмаль, пшеничне борошно пальмова олія, а також карбонату і поліфосфату натрію.
Саме останній компонент не є корисним у зв'язку з вмістом насичених жирів, які призводять до появи атеросклеротичних бляшок, при цьому не представляє шкоди для організму.


"Це натрієва сіль амінокислоти, якої в будь-якій бифштексе більше, ніж у "Дошираку", — йдеться в повідомленні.
Також не дуже корисне пшеничне борошно, бо вона складається з зерен. У результаті операції з переробки зерна в ньому знижується чисельність вітамінів і клітковини.

Крім того, в локшині швидкого приготування є кислоти і консерванти, але якщо вживати рідко цей продукт, то він не принесе шкоди. Вчені рекомендують різноманітний раціон, куди входить свинина, яловичина, овочі і фрукти.
"В тих кількостях, в яких різні речовини містяться у локшині, вони не приносять шкоди організму. Однак постійно харчуватися тільки (локшиною - ред.) не можна, адже в ній недостатньо білків і жирів", - резюмували фахівці. 





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.