Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Як не застудитися восени, – міфи та правда

Прийшли холоди і дощі, а значить, саме час запасатися вітамінами і діставати з шафи теплі речі. Ця осінь очікується дуже небезпечною на різні хвороби. Однак потрібно бути уважними: далеко не всі ті засоби, якими ми звикли користуватися, щоб захиститися від вірусів, дійсно допомагають.

Від чого слід відмовитися, щоб не підхопити грип, а на що, навпаки, необхідно звернути увагу, – повідомляє портал «Цікавості».

Один з найпоширеніших міфів – препарати проти вірусів. Під час холодів ми практично коробками виносимо з аптек ці засоби. Але, насправді, реальна користь противірусних препаратів науково не доведена. Не виключено, що наша різко підвищена стійкість до вірусу – всього лише результат самонавіювання.

Ще один міф довірливому покупцеві – препарати, які мають в принципі зміцнювати імунітет. Вони зазвичай відпускаються без рецептів, та в період першого удару холодів черга за ними вибудовується велика. Їх користь організму теж не доведена вченими. І не треба забувати, якщо імунна система стане працювати надто активно, то у вас може розвинутися аутоімунне захворювання: здорові клітини просто почнуть знищуватися.

До речі, впевнено можете викреслювати часник зі списку речовин, здатних допомогти впоратися з застудою або грипом: він у цій справі абсолютно даремний.

Аскорбінова кислота, апельсини – всі продукти в яких міститься вітамін С допоможуть покращити ваше здоров’я тільки в тому випадку, якщо ви вже захворіли. В якості профілактичного засобу вони явно вам не підійдуть. Хіба що для задоволення.

А ось що дійсно допоможе запобігти ризику захворювання – миття рук з милом, як би банально це не звучало. Ймовірність підхопити ГРВІ зменшиться приблизно на двадцять відсотків, якщо ви будете робити це регулярно. Крім цього рідше торкайтеся до обличчя, очей брудними руками, тому що на слизових оболонках розмноження бактерій відбувається набагато активніше, ніж деінде.

Не забудьте зробити щеплення від грипу, краще до початку першої хвилі хвороби (середина осені – початок зими). Імунітет виробиться за два тижні, а ризик підхопити неприємне захворювання і провести майже місяць вдома зменшиться на шістдесят відсотків.

Зрозуміло, необхідно уникати спілкування з тими, хто вже заразився, бо заражені частинки передаються саме повітряним шляхом.

Пам’ятайте, що слід частіше провітрювати приміщення, так як в чистому і свіжому повітрі віруси існувати не можуть. Ви можете залишити вікно відкритим перед тим, як підете на роботу, за час вашої відсутності всі віруси встигнуть загинути 

https://zik.ua




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.