Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Сім заборон пов’язаних з натільним хрестиком: варто знати кожному

Хрестик — показник приналежності до християнської віри. З нашої статті ви дізнаєтеся, чи можна носити чужий хрестик і чому його не можна носити поверх одягу.

Хрестик, на думку священнослужителів, завжди повинен бути на віруючій людині. Але існують і заборони, пов’язані з ним. Деякі з них є не більше ніж забобонами, про які віруючій людині годі й думати. До таких належить, наприклад, потемніння хрестика. Але це далеко не єдине питання, яке може виникнути у віруючої людини щодо свого хрестика.

Не можна носити на ланцюжку

Абсолютно ніяких заборон на ланцюжок немає. Тут, скоріше, більш принципове питання зручності і звички. Якщо людина хоче носити натільний хрест на ланцюжку, то може це робити, церквою не забороняються такі дії. Найважливіший принцип, якого необхідно дотримуватися в даному випадку — щоб хрест не загубився і не злетів з шиї. І шнурок, і ланцюжок прийнятні. Забобонні люди, однак, запевняють, що за всіма прикметами хрестик не губиться просто так.

Не можна носити поверх одягу

Це — абсолютно вірне твердження. Хрест є символом віри і захисту. Не носячи хрестик назовні, людина показує щирість віри, не роблячи її показною. Також все тепло і благословення, яким священик наділяє натільний хрест під час освячення, в цьому випадку передаються тільки вам.

Не можна дарувати

Дарувати хрестик можна завжди. Звичайно ж, прекрасно, якщо про це дбають батьки або хресні, в якості одного з подарунків на хрестини. Але це не означає, що інша людина не може подарувати вам хрестик. Є також така традиція, коли двоє людей обмінюються натільними хрестами, стаючи братами або сестрами у Христі. Зазвичай це роблять близькі люди.

Не можна піднімати, якщо знайдений

Забобона, яка не має під собою абсолютно ніяких підстав. Нагадаємо також, що забобони абсолютно не визнаються церквою і вважаються несумісними з християнською вірою. Є люди, які вважають, що, піднімаючи знайдений хрест, можна взяти на себе проблеми тієї людини, яка його втратила або залишила. Хрестик, оскільки він є святинею, необхідно хоча б принести в храм. Або залишити собі і зберігати в червоному куточку в домі.

Не можна носити чужий хрестик

Якщо вам дістався хрест від одного з батьків або когось із знайомих, його можна носити. Ніякої заборони тут церква не встановлює. Тим більше якщо у вас хрестика немає. Багато людей вважають, що речі наділяються енергетикою свого власника і вона може передаватися новому господареві. Можуть також стверджувати, що, віддаючи хрестик, людина віддає частинку своєї Долі. Тільки такі повір’я не мають нічого спільного з християнською вірою і відносяться до окультного світогляду.

Не можна носити хрест з рoзп’яттям

Ще одна забобона, на яку не варто звертати уваги. Є люди, які кажуть, що хрест з рoзп’яттям накличе на людину важке життя. Це зовсім не так, тільки домисли людей. Такий хрест символізує порятунок і жeртву Христову, нічого поганого в ньому немає. Але носити таки його треба правильно: рoзп’яття має бути повернуто не до вас, а назовні.

Не можна носити не освячений хрестик

Хрестик найкраще освятити. Але як такої заборони на носіння не освяченого натільного хрестика немає. Вважається, що нечисть обходить стороною навіть дві перехрещені палиці. Проте, віруючій людині варто все-таки освятити свій символ віри.

Хрестик можна вибрати будь-який, який вам сподобався: золотий, срібний, мідний або дерев’яний. Матеріал не дуже важливий. Важливо його освятити і не носити як хрестик прикрасу, куплену в ювелірному магазині. Необхідно розуміти, що церковний хрестик, який символізує віру в Бога, відрізняється від красивих, але чисто декоративних хрестиків. Вони не несуть в собі духовного навантаження і не мають відношення до віри.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.