Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Шість переваг імбиру для здоров’я

Всі ми знаємо, що ця ароматна спеція може позбавити від нудоти, але це не єдина її суперсила
Імбирні смаколики 
На кухні ми вже давно використовуємо імбир як смакову добавку — для імбирного печива, для чаю індійської та азіатської кухні. Але імбир не просто одна з найсмачніших і самобутніх спецій на планеті, корінь імбиру давно вже підноситься як панацея від багатьох проблем зі здоров’ям. Спеція дуже корисна. В цілій чашці подрібненого свіжого кореня імбиру ви знайдете близько 80 калорій, менше 18 грамів вуглеводів і близько 2 грамів клітковини і білка. Додайте столову ложку в будь-яке блюдо, і його калорійність виросте менш ніж на 5 калорій. Кожен шматочок імбиру містить вітаміни і мінерали, такі як залізо, вітамін С, калій, магній і цинк. 
У той час як сам корінь може виглядати непривабливо, не дозволяйте собі відволікатися на його форму. Імбир дійсно доступний (і корисний) у багатьох різних формах. «Імбир можна використовувати свіжий, сушений, порошкоподібний, очищений або в якості олії, чіпсів або соку», — говорить Кері Ганс, RDN, сертифікований інструктор з йоги і власник Keri Gans Nutrition 

Імбир може придушити нудоту 
«Вам коли-небудь говорили, що імбирний льодяник — найкращий порятунок від заколисування? Дослідження показують, що імбир може приборкати нудоту під час подорожей в транспорті або навіть при хіміотерапії», — говорить Юлій Аптон, співзасновник клубу «Апетит для здоров’я». Насправді, одне тайське дослідження довело, що імбир працює так само, як dimengidrinate — активний інгредієнт в засобах проти заколисування, які продаються в аптеках. Однак у імбиру можуть бути і протипоказання.
«Так як імбир має дуже багато біологічно активних з’єднань, якщо у вас є захворювання або ви вагітні, вам потрібно попередити лікаря, що ви приймаєте імбир і скільки», — говорить Аптон. 

Імбир допомагає з проблемами шлунково-кишкового тракту 
Зміцнити свій травний тракт допоможе ензим zingibain, який допомагає тілу засвоювати протеїни. Завдяки його дії поліпшується перистальтика кишечника, що сприяє усуненню газоутворення, запорів і діареї. Після ситного прийому їжі насолоджуйтеся чашкою домашнього імбирного чаю. Для його приготування потрібно вимочувати кілька скибочок нарізаного імбиру в чашці гарячої води протягом 5-10 хвилин. 

Імбир може допомогти боротися з інфекціями 
Свіжий імбирний сік (або імбирний смузі) відмінно допомагає при застуді, завдяки gingerol — активного з’єднання в імбирі, яке може допомогти вам боротися з вірусами. Одне з досліджень в лабораторії, опубліковане в журналі Ethnopharmacology, показало, що свіжий імбир може бути ефективний проти ГРВІ. До речі, висушений імбир менш ефективний, ніж свіжий. Тому вибирайте корінь з гладкою, бездоганною шкірою.

Імбир зменшує біль і запалення 
Цей факт також було доведено в ході досліджень. Учасники експерименту брали по 250 мг порошку імбиру в капсулах чотири рази на день протягом трьох днів, як тільки починалися «ці дні». Також допомагає вимочування 2 столових ложок свіжого кореня імбиру в гарячій воді з медом і лимоном. Щоденне використання мазі з імбиром може зменшувати біль у людей з остеоартритом, а також зменшити біль в м’язах після тренування. 

Імбир може захистити від раку товстої кишки 
Одне дослідження, опубліковане в 2011 році, доводить, що компоненти, які містяться в імбирі, допомагають у профілактиці та лікуванні раку товстої кишки. Учасники дослідження брали 8 капсул з сушеним імбиром (250 мг). 

І він допоможе у втраті ваги 
Трави і спеції в цілому корисні для зниження ваги, тому що додані аромати можуть допомогти вам відчути низькокалорійну їжу смачною. Одне невелике дослідження, опубліковане в журналі «Метаболізм», показало, що чоловіки, які пили гарячий імбирний напій (зроблений з імбирного порошку і гарячої води) після їжі, відчували себе ситими довше.

http://cikavosti.com/






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.